Groepen dreigen met nieuwe acties tegen ‘verzadigd toerisme’ in Spanje

door admin
Groepen dreigen met nieuwe acties tegen 'verzadigd toerisme' in Spanje

Spanje ontving in 2017 ruim 82 miljoen toeristen. Daarmee werd opnieuw een record verbroken en naar alle waarschijnlijkheid zullen het er dit jaar weer meer zijn. Dit is de actiegroepen een doorn in het oog omdat met name op de Balearische eilanden en andere toeristische hotspots zoals Barcelona normale inwoners geen huis meer kunnen vinden omdat huiseigenaren hun woningen voor veel geld aan toeristen verhuren. Op Ibiza moeten mensen die er zomers in het hoogseizoen werken vaak zelfs met velen een woning delen of slapen in auto’s of op het strand door het gebrek aan woonruimte.

Vorig jaar werden diverse malen toeristenbussen beklad met graffiti met vijandige leuzen, er werd met eieren naar ze gegooid en in de haven van Palma werd gedemonstreerd op (zeil)jachten van toeristen. In Barcelona werden de banden van huurfietsen lekgeprikt en op andere locaties werd secondelijm in sloten van toeristische huurwoningen gestopt. Dertig mensen bestormden een hotel in Barcelona vanwege de grote hoeveelheden toeristen die jaarlijks de stad overspoelen. 

Endavant zegt op een spandoek dat werd bevestigd aan het pand van het Ministerie van Toerisme dat op Mallorca meer dan 95.000 toeristische appartementen zijn en dat normale inwoners geen huis meer kunnen vinden of een normale woning niet meer kunnen betalen. ‘We verdedigen het recht op woonruimte’, aldus de tekst.

Dit vind je misschien ook leuk