Eerste transgender deelneemster Miss Universe verkiezingen is Spaans

door admin
Eerste transgender deelneemster Miss Universe verkiezingen is Spaans

In een live uitzending van deze verkiezingen voor de mooiste vrouw ter wereld ontving Angela Ponce een staande ovatie toen ze trots met haar Spaanse sjerp zwaaiend en met haar andere hand op haar hartover de catwalk liep. Ze redde het net niet om bij de laatste 20 deelneemsters gekozen te worden. Desondanks gaf de 26-jarige Spaanse aan dat haar deelname veel belangrijker voor haar is dan het winnen van de kroon. 

‘Mijn hoop voor morgen is dat het mogelijk is te leven in een wereld die gelijk is voor iedereen, dat we eenvoudigweg allemaal begrijpen dat we mensen zijn en we samen elkaars leven gemakkelijker moeten maken’, zo zei ze na afloop van de verkiezingen. ‘Als ik dat aan de wereld kan meegeven, hoef ik de Miss Universe verkiezing niet te winnen. Ik hoef hier alleen maar te zijn’. 

De organisatoren van de verkiezing eerden Ponce door het uitzenden van een speciale videomontage gewijd aan de hoogtepunten van het Spaanse model tijdens de competitie. Een van de twee presenatoren en tevens model Ashley Graham prees de Spaanse deelneemster voor haar kandidaatschap. ‘Angela Ponce is alles wat je zou verwachten van de regerende Miss Universe’, zo zei ze. ‘Ze is slim, gedreven, mooi. Maar haar weg is alles behalve gewoon geweest en niets minder dan buitengewoon’, voegde ze toe. De Miss Universe verkiezing werd gewonnen door de Phillipijnse Catriona Gray.

Angela Ponce werd in 1991 geboren in het plaatsje Pilas in de provincie Sevilla als Angel MArio Ponce. Ze startte haar hormoonbehandeling op haar 16e en onderging op haar 24 de chirurgische ingreep. Daarover zei ze later ‘de enige sleutel om een vrouw te zijn is je een vrouw te voelen’. Ze studeerde informatica en werkte tijdelijk met kinderen met een handicap, als gymjuf en later als kapster. In 2015 won ze een schoonheidswedstrijd in Cádiz. Datzelfde jaar deed ze mee aan de Spaanse Miss World verkiezing maar kon deze niet winnen omdat op dat moment nog geen transgender deelnemers werden toegestaan. Drie jaar later lukte het haar wel om Miss Universe Spain te worden. 

Dit vind je misschien ook leuk