Omgeroepen berichten op Spaanse luchthavens vanaf nu genderneutraal

door admin
Omgeroepen berichten op Spaanse luchthavens vanaf nu genderneutraal

Waar eerder omgeroepen berichten begonnen met ‘Atención señores pasajeros…’ (letterlijk: heren passagiers) wordt dit nu vervangen door ‘Atención, si su viaje…’ het gaat om het vermijden van de vermelding van termen die het mannelijke of vrouwelijke geslacht identificeren, waardoor de berichten een neutraal karakter krijgen. 

In juli 2017 startte de NS in Nederland met genderneutraal omroepen. In plaats van ‘dames en heren’ werden mensen aangesproken met ‘reizigers’. De luchthaven Schiphol sprak reizigers al langer aan met ‘uw attentie alstublieft’ en ook de gemeente Amsterdam voerde genderneutrale berichtgeving in. 

België voerde vorig jaar al genderneutrale verkeersborden in. In plaats van figuren op verkeersborden die rokken of petjes dragen, zijn deze inmiddels neutraal gestileerd.

Aena (Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea) deelde het nieuws over de genderneutrale berichtgeving op zijn Twitter-pagina en zei dat naar verwachting alle berichten vanaf nu een neutraal karakter zullen hebben.

Dit vind je misschien ook leuk