Nieuwe werkkleding voor personeel Mercadona

door admin
Nieuwe werkkleding voor personeel Mercadona

Ook passen ze beter in de moderne en efficiente winkels die Mercadona langzaam door heel Spanje aan het invoeren is. Het zal even wennen zijn voor klanten van deze van oorsprong Valenciaanse supermarkt. De donkergroene met oranje gekleurde pakken met wijde broekspijpen en daaronder een eveneens wijd vallend wit overhemd met groene en oranje strepen kan niet anders dan gegrift staan in het Spaanse collectieve geheugen, nadat het personeel van de Mercadona er decennialang in rondliep. 

Vanaf maandag is de keten gestart met het invoeren van de nieuwe werkkleding die in een persbericht op de website van Mercadona ‘veel ergonomischer’ wordt genoemd. Het personeel van de ruim 400 filialen die in de afgelopen jaren al werden gemoderniseerd zal als eerste aan de beurt zijn om een nieuw unifom in ontvangst te nemen. Werknemers in andere zaken zullen daarna op progressieve wijze volgen. Op 22 juli dit jaar moet de oude werkkleding overal in Spanje volledig zijn vervangen.

Volgens Mercadona is het voornaamste doel dat met de nieuwe outfit bereikt moet worden dat de kleding comfortabeler is voor het personeel. Gekozen is voor elastische stoffen en een beter ontwerp van de overhemden en broeken, zodat de nieuwe werkkleding de mobiliteit ten goede komt. De basis van de nieuwe kleding is donkergroen met donkergrijs. De hemden zijn geblokt in wit met groen. Zie de foto op deze pagina of deze link.

Dit vind je misschien ook leuk