Spaans bisdom biedt cursus aan om ’te genezen van homoseksualiteit’

door admin
Spaans bisdom biedt cursus aan om 'te genezen van homoseksualiteit'

Het bisdom bood de cursussen aan in het Centro de Orientación Familiar Regina Familiae (COF), een bisschoppelijk instituut dat psychologische hulp en geestelijke begeleiding biedt aan personen en families die daarom vragen. In een verborgen geluidsopname die door ‘een jongen die in de war was over zijn seksuele geaardheid’ aan een journalist werd gegeven en waarin te horen is hoe de jongen een eerste consult heeft. 

‘De aantrekkingskracht doet geen recht aan wat het betekent als je naar iemand van hetzelfde geslacht kijkt’ en ‘uiteindelijk reageert het brein op wat je gewend bent’, waren enkele statements van een vrouwelijke doctor in de biologie die voor het bisdom werkt en te horen zijn op de geluidsopname.

Het bisdom van Alcalá heeft ontkend dat er dit soort therapieën worden aangeboden in zijn installaties. De regionale regering gaat echter op onderzoek nadat er enkele klachten zijn binnengekomen om te zien of de wet tegen homofobie door het bisdom wordt overtreden. Onder degenen die een aanklacht hebben ingediend zijn de consumentenorganisatie Facua, de vereniging LGTBI Arcópoli en de afgevaardigde en lid van de partij Más Madrid, Eduardo Rubiño. 

Volgens de wethouder Sociaal beleid, die verantwoordelijk is voor de inspectie, gaat het om een administratief proces en niet om een strafrechtelijke aanpak. Als men concludeert dat het bisdom zich wel schuldig heeft gemaakt aan illegale praktijken dan kan dat een boete tussen 20.000 en 45.000 euro opleveren. 

Het bisdom heeft in een persbericht dinsdag verklaard dat het om ‘fake news’ gaat met ‘oude beschuldigingen’ en een ’theatrale montage die ad hoc geconstrueerd’ zou zijn. 

Dit vind je misschien ook leuk