Hond opgeroepen als getuige in een rechtszaak op Tenerife

door admin
Hond opgeroepen als getuige in een rechtszaak op Tenerife

Het gaat om pitbull en zijn ex-baas wordt aangeklaagd voor het in de steek laten van het dier door hem in een koffer te stoppen en in een vuilcontainer te gooien. Tijdens de rechtszaak nam de rechter een pauze waarna ze vroeg om de hond, zie ze opriep als ‘de gewonde getuige, de hond Milagros’, de rechtszaal binnen te laten. 

De aanklager van de milieuafdeling van de provincie maakte duidelijk dat ondanks het feit dat de ‘getuige niet kan praten’ haar aanwezigheid nodig was om het bewijs te leveren voor de mogelijke dierenmishandeling. Een forensisch arts en de openbare beschuldiging zouden dan met eigen ogen de verslechterde gezondheidstoestand van het dier kunnen zien. 

De verdachte beweerde via een videoverbinding dat hij dacht dat de hond dood was en dat hij hem daarom bij het vuil had achtergelaten. Als hij van mishandeling wordt beschuldigd moet hij de straf die hij op dit moment al uitzit wegens diefstal in een gevangenis in Sevilla volledig uitdienen, zonder enige vorm van strafvermindering. 

De mishandeling van de pitbull vond al in oktober 2012 plaats toen de verdachte nog op Tenerife woonde samen met de hond. Deze werd gered door een buurtbewoner die geblaf uit de vuilcontainer hoorde. Hij voorkwam daarmee dat de hond geplet zou worden in de vuilniswagen bij het legen van de containers. Toen de hond uit de koffer werd vrijgelaten bevond zij zich in shocktoestand.

Dit vind je misschien ook leuk