Kunst komt tot leven in het Prado Museum in Madrid

door admin
Kunst komt tot leven in het Prado Museum in Madrid

Een jongetje geschilderd door Víctor Manzano in 1859 knippert opeens met zijn ogen. Een fractie van een seconde maar, want Tagliafierro wil het subtiel houden, zegt hij in de krant El País. Van een ander schilderij waarop een schilder is te zien met een palet en kwast, tilt hij eventjes zijn kwast een beetje op. Op weer een ander doek is een geraffineerde beweging in de soepele stoffen die erop afgebeeld staan te zien. Subtiel is wel de goede term voor het leven dat Tagliafierro in de schilderijen stopte. 

De Italiaan ontdekte in 2014 de techniek waarin hij zijn creativiteit en zijn passie voor kunst goed kwijt kon. Hij begon met Beaty, een korte film van negen minuten die gaat over leven en dood en beweging brengt in bekende schilderijen als David en Goliath van Carvaggio. De film veroorzaakte een opschudding in Italië die Tagliafierro’s eigen verwachtingen overtrof. Vijf jaar later heeft hij zijn techniek geperfectioneerd en zorgt voor leven in de werken van het Prado. 

El Semanal van El País produceerde de video die werd gemaakt door de Italiaanse kunstenaar en zijn collega’s en waarin dertig kunstwerken uit het museum figureren. Hieronder ‘Un chiquillo sentado’ van Victor Manzado y Mejorada, De tuin der lusten van Jheronimus Bosch, en de Drie gratiën van Rubens. De video kreeg als titel Beauty and Madness en de gekozen afbeeldingen vertellen een verhaal, drukken een gevoel uit of leveren een contrast op. ‘De sleutel is het vertellen van een verhaal en verborgen aspecten naar voren brengen terwijl ondertussen een balans wordt behouden tussen het originele werk en daar waar ik tussenbeide kwam’, zegt Tagliafierro tegen El País.

De video duurt vier minuten en is hier te zien.

Dit vind je misschien ook leuk