Almería verbiedt harde muziek en dieren op het strand

door admin
Almería verbiedt harde muziek en dieren op het strand

Dit heeft de waarnemend burgemeester Ramón Fernández-Pacheco deze week laten weten. Hij herhaalde de algemene normen en regels die voor een veilig en schoon strand moeten zorgen. Ook mogen paarden niet meer op het strand en al helemaal niet in het water. Ook is het verplicht in de stad om water met huishoudazijn te gebruiken om de plek waar dieren poepen en plassen schoon te maken. 

De gemeente herinnert huisdierenbezitters eraan dat huisdieren uitgelaten moeten worden op de strandboulevard, altijd aangelijnd moeten zijn en dat de baasjes een ID van het huisdier bij zich hebben. Honden van meer dan 20 kilo dienen een muilkorf te dragen, aangelijnd te zijn met een niet-uitrekbare hondenriem en uitgelaten te worden door meerderjarigen.

Lawaai maken aan zee, de boulevard of de straat erachter is strikt verboden vanaf 12 uur ’s nachts, tenzij het afkomstig is van door de gemeente georganiseerde of geautoriseerde evenementen. Net zo strikt verboden is het achterlaten van afval op het strand, met speciale aandacht voor sigarettenpeuken. Barbecuen, kamperen, tenten opzetten of gasflessen gebruiken mag ook niet.

Dit vind je misschien ook leuk