Grootste zonnepark van Europa wordt in Spanje gebouwd

door admin
Grootste zonnepark van Europa wordt in Spanje gebouwd

Voor ruim 300 miljoen euro wordt het zonnepark met 1,7 miljoen zonnepanelen gebouwd op een terrein van 1.300 hectare in het westen van de regio Extremadura. Volgens gangbare procedures, opgesteld door de Spaanse overheid, zullen eerst gesprekken over de impact van het zonnepark worden gevoerd met de eigenaren van het land, omwonenden en met milieu-experts. Afhankelijk van hoe deze gesprekken verlopen, zal het project van start gaan of worden geschrapt.

De duurzame energiemarkt in Spanje groeit. Alleen dit jaar komt er 7 gigawatt aan zonne- en windenergie bij. De groei in deze sector is te danken aan de socialistische regering die belangrijke wijzigingen doorvoerde aan de belastingkanten aan diverse grote veilingen die de energiemarkt aantrekken.

Iberdrola bezit al zeven grote zonneparken in Spanje en daarbij ook een paar in de Verenigde Staten en Mexico. Het was een van de eerste elektriciteitsbedrijven die zonne- en andere duurzame energiebronnen omarmden tien jaar geleden.

Het project in Extremadura, Pizarro genoemd, kan eenmaal gereed goed zijn om het elektriciteitsnet te voeden dat momenteel wordt bediend door de kerncentrale Almaraz.

Dit vind je misschien ook leuk