Nieuw platform waarmee Spaanse verkeersdienst staat auto kan controleren

door admin
Nieuw platform waarmee Spaanse verkeersdienst staat auto kan controleren

Het project werd ontwikkeld door DGT in samenwerking met de Spaanse Confederatie van Reparatiewerkplaatsen voor Voertuigen. Hiermee kan wie dat wil zich informeren over de staat van elke willekeurige auto. Gegevens zijn in te zien zoals aantal kilometers, historie van technische mankementen, rapporten van de keuringen bij de ITV, of de auto ooit een aanrijding heeft gehad en hoe deze onderhouden is. 

Op het moment is de informatieverstrekking door autowerkplaatsen nog optioneel. Wel wil DGT dit verplicht stellen binnen nu en een nog nader te bepalen tijd. 

De initiatiefnemers van Librotaller.com wil dat mensen zich bewuster worden van het belang van preventieve onderhoudswerkzaamheden aan hun auto. Daarbij wil men de gemiddelde uitstoot van het wagenpark in Spanje verminderen door te kunnen controleren wie er niet alles aan doet om deze te beperken. Tot slot is het een erg handig en informatief middel voor wie een tweedehandsauto in Spanje wil kopen. In één overzicht krijgt de potentiële koper dan alle belangrijke informatie over een specifiek model waarop hij zijn oog heeft laten vallen. 

Het nieuwe platform heeft vooral een preventief karakter en is niet bedoeld om boetes mee uit te delen. Volgens Real Automovil Club de España (Race), die statistieken bijhoudt, is bij 19 procent van de verkeersongelukken in Spanje slecht werkende remmen of banden in slechte staat de oorzaak geweest. Bovendien kan met de informatie op het platform beter gelet worden op fraude van garages die geen btw rekenen. Dit komt ten goede aan de transparantie op de markt.

Dit vind je misschien ook leuk