Transfercaroussel draait door: Griezmann, de Ligt, Ziyech?

door admin
Transfercaroussel draait door: Griezmann, de Ligt, Ziyech?

Er zijn gesprekken gaande met Atlético over een transfer van Griezmann meldde Josep María Bartomeu, president van FC Barcelona gisteren op de persconferentie. Waarschijnlijk niet het beste moment voor deze mededeling maar kennelijk wel opportuun gezien het feit dat er een kleine bestuurlijke crisis in de top van de Catalaanse club plaatsheeft.

Atlético verontwaaardigd

In antwoord op deze mededeling van de Barcelona president liet Atlético de Madrid meteen een persbericht uitkomen. Daarin deelde de club haar ongenoegen over de handelswijze van FC Barcelona en haar speler Griezmann.

Atlético bevestigde de contacten maar deelde mee dat de club had volstaan met het uiten van haar ongenoegen richting de delegatie van de Catalaanse voetbalclub. ‘Griezmann heeft het bestuur van onze club in mei op de hoogte gebracht van zijn wens deze zomer te vertrekken. Het is ons bekend dat er al contacten zijn tussen Griezmann en Barcelona sinds februari, rondom de wedstrijden die wij speelden voor de Champions League tegen Juventus en terwijl wij nog met FC Barcelona in de race waren voor het kampioenschap. Deze handelswijze heeft ons spel en de strijd met Barcelona om het kampioenschap kunnen beïnvloeden. Hier is sprake van een aantasting van de basale normen en waarden en de integriteit van de nationale competitie wordt door deze handelswijze ondermijnd. De voorstellen van FC Barcelona hebben wij derhalve afgewezen erop wijzende dat deze handelswijze zowel van de kant van de speler maar vooral van die van FC Barcelona respectloos is naar de Club Atlético de Madrid en haar miljoenen aanhangers. Als consequentie van dit alles hebben wij daarom ook geëist van de speler, van zijn zuster die hem vertegenwoordigt en van zijn advocaat dat hij zich, conform zijn contractuele verplichtingen, aanstaande zondag meldt op de club om zich samen met zijn teamgenoten te gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen’. Harde woorden van de kant van Atlético derhalve.

Ook Ajax boos

Maar Atlético de Madrid is niet de enige club die boos is. Ook bij AFC Ajax is men boos en wel op Juventus uit Turijn. Want Juventus zou al een overeenkomst hebben met Ajax-verdediger Matthijs de Ligt (12 miljoen per jaar) maar nog niet tot overeenstemming gekomen zijn met Ajax zelf. Juventus zou na de onderhandelingen met de Ligt contact hebben opgenomen met Ajax en 50 miljoen euro voor de speler geboden hebben terwijl Paris Saint Germain en FC Barcelona ieder bereid waren de vraagprijs van 75 miljoen te betalen. Alleen wilde Barça niet aan de eisen van de Ligt tegemoet komen. De laatste ontwikkelingen geven weer hoop aan PSG en FC Barcelona, want wie bereid is aan de eisen van zowel Ajax als de Ligt te voldoen heeft de meest kans de gewilde verdediger in te lijven. Een ‘last minute scenario’ van de kant van FC Barcelona, zoals dat ook bij de transfer van Frenkie de Jong plaats had valt volgens ingewijden wederom niet uit te sluiten.

Hakim Ziyech

FC Sevilla, afgelopen competitie geëindigd als zesde, heeft zich bij Ajax gemeld voor Hakim Ziyech. Sevilla was bereid 40 miljoen te betalen voor de middenvelder van Ajax maar die heeft de transfer zelf afgewezen. Ziyech gaf aan niet voor een club als Sevilla uit Amsterdam te willen vertrekken. Hij wacht na zijn indrukwekkende optreden in de Champions League afgelopen seizoen op een aanbieding van een club uit de Europese top.

Dit vind je misschien ook leuk