Nederlanders in het buitenland reageren massaal op nationaliteitsonderzoek

door admin
Nederlanders in het buitenland reageren massaal op nationaliteitsonderzoek

Nog steeds verliezen, door de huidige regelgeving, te veel Nederlanders over de landsgrenzen hun Nederlanderschap. Bewust verlies, door verplichtingen of regels in het woonland, wanneer men een andere nationaliteit aanneemt. Maar vaak ook onbewust of door bepaalde omstandigheden, zoals het niet op tijd kunnen vernieuwen van het paspoort.

De Stichting wil dat deze Nederlanders in het buitenland hun stem hierover kunnen laten gelden. Met name ook omdat de modernisering van de wetgeving directe gevolgen heeft voor deze grote ‘vergeten’ groep Nederlanders.

Het grootste gedeelte van Nederlanders in het buitenland pleit voor dubbele of meervoudige nationaliteit, zonder uiteraard het risico deze te verliezen. Dit staat in schril contrast met de discussie die in Nederland wordt gevoerd over het eventueel afschaffen van de dubbele nationaliteit. Voor vertrokken Nederlanders staat een dubbele nationaliteit niet gelijk aan dubbele loyaliteiten. Het geboorterecht behouden en je loyaliteit en verbondenheid aan Nederland zou niet ter discussie mogen staan en zeker geen gedwongen keuze moeten zijn.

Wil je meedoen aan het onderzoek: klik dan op deze link: Stichtinggoed

Dit vind je misschien ook leuk