Zorgwekkende cijfers Spaanse werkgelegenheid en industriële productie

door admin
Zorgwekkende cijfers Spaanse werkgelegenheid en industriële productie

In juli vorig jaar nam de werkloosheid nog af met 27.141. De zomermaanden zijn in Spanje gewoontegetrouw maanden waarin de werkgelegenheid fors toeneemt. Gecorrigeerd voor seizoensinvloeden zou de werkloosheid in juli dit jaar dan ook gestegen zijn met 2.915 personen. Hiermee is juli 2019 voor wat betreft werkloosheidcijfers de slechtste maand juli sinds 2008.

Het aantal vaste contracten nam in juli 2019 af voor de zesde opeenvolgende maand met 2.33% terwijl dit in juli vorig jaar nog was gestegen met 19%.

Ook cijfers betreffende de industriële sector laten een teruggang zien. Zowel de productie als de vraag naar industriële producten namen verder af en het vertrouwen binnen de sector is op het laagste niveau in zes jaar tijd. De werkgelegenheid in de industrie nam af voor de derde opeenvolgende maand.

De Spaanse economie groeit nog steeds, vooral dankzij de sterke dienstensector maar bovengenoemde cijfers zijn signalen die, net als de afnemende autoverkopen, wijzen op een veranderende conjunctuur.

Op dit moment heeft Spanje nog geen nieuwe regering. Economen en werkgevers maken zich zorgen en wijzen op het belang van een sterke regering die passende maatregelen kan treffen om het economisch tij te keren.

Dit vind je misschien ook leuk