Actiegroep tegen toerisme sloopt huurauto’s op Mallorca (video)

door admin
Actiegroep tegen toerisme sloopt huurauto's op Mallorca (video)

Dit schrijft de krant Diario de Mallorca op dinsdag. De jongeren vormen de jeugdbeweging van de Catalaanse extreem linkse en nationalistische partij CUP en zijn gemaskerd en gekleed in witte pakken in de video te zien. De beschadigde huurauto’s stonden geparkeerd in Palma de Mallorca. Op sommige voertuigen werden teksten gespoten met verf en posters opgehangen.

Arran voerde eerder al acties tegen thet massatoerisme op Mallorca en in Barcelona. De groep is van mening dat er teveel toeristen op het eiland en in de regio’s Barcelona en Valencia zijn. De gewone bewoners, in dit geval van het eiland, zouden daaronder lijden door steeds moeilijker te vinden en te dure woonruimte en andere overlast. In de publicaties op internet heeft Arran aangekondigd ook elders op het eiland actie te gaan voeren. 

De huidige actie onder de hashtag #TurismMassiuVsVeïnes is gericht tegen de grote autoverhuurbedrijven op het eiland. Volgens de actievoerders rijden er in het hoogseizoen 100.000 huurauto’s rond op Mallorca. Op sociale media ontstond opschudding over de actie. Mensen wijzen de actiegroep erop dat toeristen ook geld naar het eiland brengen en zorgen voor werkgelegenheid. De beelden uit de video werden opgepikt door landelijke en regionale media in heel Spanje en daarbuiten.

Dit vind je misschien ook leuk