Spanjaard houdt op vliegveld München 130 vliegtuigen aan de grond

door admin
Spanjaard houdt op vliegveld München 130 vliegtuigen aan de grond

De Spanjaard, van wie de identiteit nog niet is prijsgegeven, kwam terug van een vakantie in Thailand en moest op de Duitse luchthaven overstappen op een vlucht naar Madrid. Nadat hij uit het vliegtuig was gestapt moest hij naar het toilet en liep vervolgens de verkeerde kant uit. Hij was gedesoriënteerd omdat de stroom van passagiers uit zijn vliegtuig al was verdwenen. Hij kwam aan bij een deur met beperkte toegang die alleen doorgang biedt aan passagiers die van de veiligheidscontrole komen. Eenmaal daar drukte hij op de knop om de deuren te openen, waarop direct een alarm werd geactiveerd. Dit signaal wordt geactiveerd zodra een passagier van buiten de Schengen-zone de veiligheidscontroles omzeilt om op Europees grondgebied te komen. 

De eerste maatregel van de Duitse autoriteiten op de luchthaven was om een deel van de twee terminals te ontruimen. Reizigers werden gedwongen de gebouwen te verlaten om later pas weer terug te kunnen keren. Dit leidde tot annulering van 130 vluchten tot een paar uur later de rust weer was teruggekeerd en men kon vaststellen dat er geen sprake was van een gevaarlijke situatie. Wel waren vluchten vanaf München de rest van de dag vertraagd. 

De Spanjaard is aangehouden en ondervraagd en hem hangen mogelijk boetes of schadevergoedingen boven het hoofd. De Duitse politie heeft laten weten dat de man ‘geschokt’ is door de gevolgen van zijn fout. 

Dit vind je misschien ook leuk