Rafael Nadal verslaat Medvedev in finale US Open

door admin
Rafael Nadal verslaat Medvedev in finale US Open

De Spanjaard is hiermee nog maar één grandslamtitel verwijderd van recordhouder Roger Federer; hij heeft 20 grandslamtitels op zijn naam staan.

Er liep een blonde plaaggeest los in New York: hij heet Daniil Medvedev, heeft de lengte van een giraffe en het onbreekt hem schijnbaar aan enige gezichsexpressie. Tijdens de vijf uur durende finale hield de Rus zijn gezicht onafgebroken strak. Hij had zijn Spaanse opponent aardig onder controle in een helse finale waaruit Nadal wonderbaarlijk genoeg toch nog wist te ontsnappen en de vijfde set won met 6-4.

Een gedenkwaardige wedstrijd die in het teken stond van de kunsten van de oude garde versus de opmars van de nieuwe generatie. Het was het tennis van de toekomst, maar de winst ging uiteindelijk toch naar de speler met de meeste ervaring, ondanks dat deze zich gedurende de wedstrijd meerdere malen op de rand van de afgrond begaf. 

Meeste grandslamtitels

Episch en met zichtbaar lijden won Nadal zijn negentiende grandslamfinale in New York. Buiten het gigantische central court klonk Frank Sinatra’s New York, New York, terwijl 24 duizend toeschouwers de tribunes beklommen om getuige te zijn van deze felbegeerde grandslamtitel. Een belangrijke, want het magische aantal van 20 grandslamtitels is nu wel heel dichtbij. Niemand heeft het erover, maar de drie groten, de Spanjaard Nadal, de Zwitser Federer en de Serviër Djokovic kunnen aan niets anders denken, voor hen geldt maar één ding: de beste zijn.  

Succesvol seizoen voor Nadal

Dit keer won Rafael Nadal, de tennisser die ook voor aanvang van het grandslamtoernooi in New York al op een heel succesvol tennisseizoen kon terugkijken. Van de 11 toernooien die hij speelde, speelde hij vijf finales en vijf halve finales. Hij won de beker van het toernooi in Rome, op Roland Garros in Parijs, in Montreal en nu in New York waar met volle teugen werd genoten van zijn strijdvaardige en intelligente tennisspel.

Medvedev, die zijn punten soms duur moest verkopen, had nog tot de ochtend door kunnen gaan als dat nodig was geweest. De 23-jarige Rus met zijn kilometerlange armen en benen sloeg de meest onmogelijke ballen daarmee nog terug en dwong Nadal tot het uiterste. Hij maakte een puzzel van de finale die Nadal met alle geduld van de wereld stukje voor stukje tot een oplossing bracht. De koele Medvedev bleef maar doorgaan, maar net als de metropool New York waar het zich allemaal afspeelde, was Nadal onverwoestbaar en alert, gunde hij zichzelf geen tijd om uit te rusten en streefde hij continu naar het maximale resultaat.

Dat lukte hem in New York in 2010, 2013, 2017 en nu voor de vierde keer is de titel in 2019 opnieuw voor Rafael Nadal.

Dit vind je misschien ook leuk