Dit zijn de perfecte routes voor jouw auto rondreis door Spanje

door admin
Dit zijn de perfecte routes voor jouw auto rondreis door Spanje

Verscholen achter de drukke badplaatsen vind je een authentiek binnenland met een schat aan historie, traditie en de meest bijzondere architectuur. Het land ontdek je het allerbeste met een zorgvuldig uitgestippelde rondreis Spanje.

Spanje per regio ontdekken

Spanje is ontzettend divers, waardoor je een rondreis in het land in de meeste gevallen in één bepaalde regio maakt in plaats van dat je door heel Spanje reist. Kies je voor een individuele rondreis per auto, dan kun je je autovakantie naar Spanje in Nederland starten, of een ticket naar een Spaans vliegveld boeken en van daaruit per huurauto verder reizen. Een dergelijke fly-drive wordt tegenwoordig steeds vaker geboekt. Niet alleen scheelt het je veel reistijd, maar je komt ook nog eens een stuk uitgeruster op je bestemming aan.

Een rondreis Andalusië, reis door het echte Spanje

Andalusië wordt door velen als de mooiste regio van Spanje bestempeld. Op het Britse overzeese gebiedsdeel Gibraltar na, beslaat het geheel Zuid-Spanje. Andalusië is de geboorteplek van de flamenco én van de tapas. In deze regio proef je het échte Spanje. Het afwisselende landschap en de steden vol cultuur en historie maken een rondreis door deze regio meer dan indrukwekkend. Het Andalusische karakter isuit een smeltkroes van culturen ontstaan. Joodse, christelijke en Moorse invloeden zijn stuk voor stuk nog terug te vinden.

De ideale reisroute door Andalusië

Met de ideale reisroute door Andalusië rijd je een ronde langs de mooiste en belangrijkste steden. Het uitgangspunt is daarbij Málaga, met zijn Romeinse theater en eeuwenoude fort Alcazaba. Na Málaga reis je door naar Granada, dat één van de parels van Zuid-Spanje herbergt. Een bezoek aan Alhambra, het middeleeuwse paleis van de Moorse heersers, mag dan ook zeker niet aan je programma ontbreken. Na Málaga bezoek je Córdoba en vervolgens Sevilla, de kleurrijke hoofdstad van de regio. Via Jerez de la Frontera en Ronda besluit je je reis weer in Málaga.

Een rondreis door Baskenland en Cantabrië

Een rondreis door Baskenland en Cantabrië toont je de prachtigste plekken in het noordwesten van Spanje. Je start je rondreis in Bilbao, wereldwijd bekend om zijn Guggenheim Museum. Via stops in San Sebastian en Pamplona rijd je verder naar het nationale park Valles Occidentales, dat in de Spaanse Pyreneeën ligt. Na het ontdekken van alle bijzondere flora en fauna zet je koers naar Logroño en vervolgens Burgos, één van de culinaire hoofdsteden van Spanje. Tot slot reis je naar León en het niet te missen Picos de Europa, een van de mooiste natuurgebieden van het land.

Een rondreis door Catalonië, cultuur en strand in één

 

Het is de combinatie van bergen, kust en witte vissersdorpjes die een autorondreis door Catalonië zo aantrekkelijk maakt. Met een dergelijke rondreis doe je de Spaanse Pyreneeën, de Costa Dorada en natuurlijk wereldstad Barcelona aan. Catalonië heeft een geheel eigen karakter en daar zijn de inwoners maar wat trots op. Er wordt Catalaans gesproken en ook de namen op de straatnaamborden worden in het Catalaans weergegeven. Je zakwoordenboek Spaans kun je dus wel thuislaten!

De reisroute om Catalonië goed mee te ontdekken

 

Wil je een autorondreis door Catalonië maken, dan is het leuk om in Girona te beginnen. De grote kathedraal en het eeuwenoude Arabische badhuis zijn de grootste trekpleisters. Na je bezoek aan Girona zet je koers naar de vulkanische landschappen van La Garrotxa. Je overnacht in de hoofdstad van het gebied, het plaatsje Olot. Na dit avontuur in de Pyreneeën begeef je je naar één van de bruisendste steden van Europa: Barcelona, de stad van Gaudí. Bijkomen aan de kust doe je vervolgens in Malgrat de Mar en tot slot in Palafugell.

De pluspunten van een autorondreis door Spanje

 

Een autorondreis door Spanje is de ideale manier om het land te ontdekken. De prijzen voor vluchten en autohuur zijn zeer acceptabel en ook het dagelijks leven in Spanje kost niet veel. De wegen –in het Spaans autopistas genoemd- zijn van zeer goede kwaliteit. Niet zo verwonderlijk dus, dat je regelmatig tol betaalt. De kleine binnenweggetjes zijn qua kwaliteit niet vergelijkbaar, maar wel leuk om af en toe eens écht onbekende plaatsen te ontdekken. Een rondreis Spanje kan het hele jaar door, alhoewel juli en augustus wegens de temperaturen niet altijd worden aangeraden.

Dit vind je misschien ook leuk