Congres steunt noodafkondiging klimaatplan voor Spanje

door admin
Congres steunt noodafkondiging klimaatplan voor Spanje

De woordvoerder van Milieu van de politieke partij Unidas Podemos, waarnemer voor Juantxo López de Uralde van het nationaal parlement in Spanje, sprak tijdens de vergadering over de steeds frequentere uitingen van de klimaatverandering in het oosten van Spanje. Een van de meest recente voorbeelden is DANA, die het leven van de Spanjaarden en het milieu in negatieve zin heeft veranderd. De motie roept, door middel van een socialistisch amendement, de regering op om ‘met de grootst mogelijke urgentie’ een transversaal beleid te activeren om tegen 2050 klimaatneutraliteit te bereiken.

Congres ziet ernst van klimaatverandering in

Unidas Podemos roept de congresleden op om de ernst in te zien van deze ontwikkelingen en om niet langer de opwarming van de aarde, de steeds langer wordende zomers en rivieren met lagere waterstanden te negeren. De partij kwam met een noodafkondiging tegen de klimaatverandering. Tijdens een stemming in de algemene vergadering van afgelopen dinsdag liet het Congres weten de noodafkondiging tegen de klimaatverandering te steunen. De regering heeft aangegeven al het mogelijke te gaan doen om het hoofd te bieden tegen de klimaatverandering.

Het initiatief van Unidas Podemos wordt gesteund door Ciudadanos. In de afkondiging tegen de klimaatverandering wordt de Spaanse regering aangespoord om meer geld vrij te maken voor investeringen en ontwikkelingen die bijdragen tot het koolstofvrij maken van alle economische sectoren en om dit plan op te nemen in het overkoepelende klimaatplan om zo de schade aan het klimaat te beperken.

Kritiek op inhoudsloos debat

Tijdens het debat bekritiseerde VOX het gebrek aan inhoud van deze discussie. Vox was niet de enige partij met kritiek op het debat. Ook de woordvoerder van de Partido Popular benadrukte dat Spanje nog steeds geen wet inzake klimaatverandering heeft en dat het zonder wetgeving lastig is om actie te ondernemen. De Partido Popular geeft wel aan hoe belangrijk het is om als regering het eens te worden over dit onderwerp en dit thema niet te gebruiken voor het winnen van zieltjes voor een eigen partij.

Dit vind je misschien ook leuk