Eindoordeel jury: Quezada schuldig aan moord met voorbedachten rade

door admin
Eindoordeel jury: Quezada schuldig aan moord met voorbedachten rade

Ana Julia Quezada heeft Gabriel Cruz, de achtjarige zoon van haar man, met voorbedachten rade vermoord nadat ze hem opzettelijk tegen de muur en grond heeft gegooid. Zo concludeerde gisteravond de jury – bestaande uit zeven vrouwen en twee mannen – na een rechtszaak die bijna twee weken heeft geduurd. Na het aanhoren van alle argumenten van beide partijen vertelde de jury dat Gabriel in het bijzijn was van iemand die hij vertrouwde en dat hij – mede ook door zijn jonge leeftijd – geen enkele kans had om zich te verdedigen.

Moord is een ongeluk

Vlak voor de uitspraak van de jury beweerde Quezada opnieuw schuldig te zijn aan het om het leven brengen van Gabriel, maar vertelde erbij dat de moord zeker niet gepland en opzettelijk was. Het om het leven brengen van Gabriel is volgens haar een noodlottig ongeluk. Om deze reden vraagt haar advocaat om een gevangenisstraf van vijftien jaar.

Vlak voor het aanhoren van de beslissing van de jury liet Quezada weten: “Ik wil sorry zeggen tegen heel Spanje en ik hoop dat God mij vergeeft,” aldus haar laatste woorden voordat het eindvonnis van de jury volgde.

Moord op Gabriel was ‘opzettelijk en kwam plotseling’

De jury concludeert dat Quezada Gabriel ‘opzettelijk en plotseling’ om het leven heeft gebracht. Moord met voorbedachten rade is het vonnis van de jury. Ook acht de jury Quezada schuldig aan psychische mishandeling van beide ouders van Gabriel en oordeelde de jury dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan misdaad tegen de morele integriteit van beide ouders. De jury beschouwt de aanklacht bewezen dat ze tegen de ouders heeft gelogen en hen twaalf dagen valse hoop heeft gegeven. De aanklager heeft een levenslange gevangenisstraf geëist tegen Quezada. De jury is het eens met deze eis en staat achter het opleggen van deze straf.

Na het horen van de beslissing van de jury vertelt de zichtbaar geëmotioneerde moeder van Gabriel, Patricia Ramírez: “We zeiden dat we zouden vechten zodat deze heks nooit meer vrij zal rondlopen. Wij geloven dat dat is gelukt. Dit is voor Gabriel en zodat deze vrouw nooit meer vrijkomt.”

Nu de jury hun uitspraak heeft gedaan, is het eindvonnis van Ana Julia Quezada nu aan de rechters die binnenkort hun definitieve uitspraak zullen doen.

Dit vind je misschien ook leuk