Reisaanbieders Spanje verdrievoudigen prijzen na faillissement Thomas Cook

door admin
Reisaanbieders Spanje verdrievoudigen prijzen na faillissement Thomas Cook

De een zijn dood is de ander zijn brood. Deze uitspraak is de harde realiteit binnen de reissector. Dat het faillissement van Thomas Cook gevolgen zou hebben voor het toerisme in Spanje was al enigszins voorspeld. Voornamelijk de Canarische eilanden en de Balearen hebben te lijden onder het faillissement van de Britse reisaanbieder. De sector schat de verliezen voor de hele Spaanse toeristische industrie – hotels, vliegtickets, touroperators en zelfs restaurants – op zo’n 200 miljoen euro.

Een crisis voor de een betekent vaak ook winst voor de ander. In dit geval profiteren de directe concurrenten zoals Tui, Jet2, Ryanair en British Airways van het faillissement van Thomas Cook. En als er minder concurrenten zijn, kunnen de overgebleven aanbieders hun prijzen omhoog schroeven.

Slechts een paar uur na de bekendmaking van het faillissement van Thomas Cook hebben deze maatschappijen de prijzen van hun tickets en reizen verhoogd. Volgens The Sun zijn sommige prijzen van tickets wel drie keer hoger dan normaal.

Ryanair

Om een voorbeeld te noemen: Ryanair heeft de prijs van een enkel ticket van Palma de Mallorca naar het Verenigd Koninkrijk verhoogd van voorheen 145 pond naar 355 pond na het faillissement van Thomas Cook. Een vlucht van Manchester naar de Canarische eilanden is omhoog gegaan van 24,99 pond naar 82,99 pond.

Jet2.com

Ook onderzoek op de website van Jet2.com laat zien dat de prijzen van en naar Spaans grondgebied behoorlijk zijn gestegen. Een reis Manchester-Tenerife kost normaal gesproken 402 euro pond en nu 808 pond. De prijs Londen-Lanzarote is zelfs meer dan verdrievoudigd van normaal 100 pond naar 350 pond op dit moment.

Verder lezen: Spaanse eilanden lijden onder faillissement Thomas Cook

Dit vind je misschien ook leuk