Vriendjesbank tegen eenzaamheid in Spaanse klas

door admin
Vriendjesbank tegen eenzaamheid in Spaanse klas

De wens van het meisje gaat razendsnel de wereld rond nadat de lerares van het meisje een foto van het kaartje met het idee deelde op diverse sociale media-platformen.

Wenskaartje

Op het kaartje staat geschreven: “Hoi (directeur) Ana, ik zou het fijn vinden als er een vriendjesbank op het schoolplein zou komen. Het moet een bank vol met kleurtjes worden en boven de bank moet staan ‘banco de la amistad’ (vriendjesbank). Kindjes die zich alleen voelen, kunnen op deze bank gaan zitten. Als iemand een kindje op de bank ziet zitten dan kan hij naar je toekomen en aan je vragen of hij met je wilt spelen. Dank je wel.”

Wens wordt werkelijkheid

De kaart met de wens werd aan het eind van vorig schooljaar in de ideeënbus gedaan samen met een tekening van hoe deze zogenaamde vriendjesbank eruit moest komen te zien. Ter ere van de 40-jarige verjaardag van de school in Burgos zal het idee van het meisje de komende weken worden gerealiseerd. Zo maakte de directrice van de school, Ana María Martínez, onlangs bekend aan het regionale dagblad van Burgos. “Het is een idee van een kind voor andere kinderen. Soms kunnen wij de leerlingen niet bereiken met onze eigen ideeën.”

Niet de eerste vriendjesbank

Het idee van een vriendjesbank is niet helemaal nieuw. In 2012 kwam een 10-jarige leerling van een school in Florida met hetzelfde idee. Op die bank werden de woorden ‘droom, respect, waarde en glimlach’ geschreven om pesten op school tegen te gaan. Met precies hetzelfde doel plaatste in 2017 het CEIP Francisco Arranz in Madrid ook een zogenaamde vriendjesbank.

Dit vind je misschien ook leuk