Opnieuw noodweer verwacht langs Spaanse oostkust

door admin
Opnieuw noodweer verwacht langs Spaanse oostkust

De depressie verplaatst zich vervolgens richting het Middellandse Zeegebied en het noordoosten van Spanje waar het zeker tot donderdag hevig zal gaan regenen. Volgens het Spaanse weerinstituut Aemet gaat het weersverschijnsel op lagere niveaus gepaard met een proces van ciclogenese; de ontwikkeling of versterking van cyclonische circulatie in de atmosfeer. 

Als gevolg van deze depressies gaat het in de oostelijke helft van Spanje zwaar en aanhoudend regenen. Vooral dinsdag wordt het heftig volgens de voorspellingen in Catalonië langs de kust en ook in de regio Valencia ten zuiden daarvan. 

Woensdag valt de meeste regen in het noordoosten van Catalonië en ook op specifieke punten in het gebied aan de Cantabrische zee in noordwest Spanje. De meeste regen wordt verwacht in het noorden van de regio Valencia, Balearen en dus bovenal in Catalonië, waar in bepaalde gebieden meer dan 200 liter kan vallen in relatief korte tijd. 

Aemet waarschuwt ook voor kustfenomenen als hoge golven en harde windstoten langs de Spaanse oostkust, met name op dinsdag. 

Weeralarm

Voor maandag krijgen Alicante, Valencia, Ibiza, Formentera, Mallorca en Menorca code geel wegens regen. Op dinsdag krijgen vrijwel heel Catalonië, de regio Valencia en het oosten van de regio Murcia code geel. Code oranje geldt dan voor de kustzones van Girona, Barcelona, Tarragona en Castellón. 

Sneeuwgrens

De sneeuwgrens beweegt zich tussen 1.800 en 2.000 meter in de Pyreneeën en tussen 1.600 en 1.800 in andere berggebieden, hoewel hier weinig sneeuw wordt verwacht. Lichte vorst wordt verwacht in de nacht in berggebieden en in de noordelijke helft van het Spaanse binnenland. 

Dit vind je misschien ook leuk