Voedselalarm in Spanje rond industrieel gebak

door admin
Voedselalarm in Spanje rond industrieel gebak

Het gebak wordt verkocht in verschillende supermarkten verspreid over Spanje. De aanwezigheid van deze ingrediënten in de producten, hoe minimaal dan ook, moet worden vermeld op het etiket om problemen te voorkomen die zeer ernstig kunnen zijn voor personen die er allergisch voor zijn.

Aesan werd erop gewezen door de gezondheidsautoriteiten in Extremadura via het Sistema Coordinado de Intercambio Rápido (Sciri). De betreffende producten zijn in Spanje geproduceerd en gedistribueerd naar verschillende verkooppunten in Andalusië, Aragón, Castillië en León, Catalonië, Extremadura, Galicië, La Rioja, Baskenland en de regio Valencia

Het gaat om de producten Bizcocho Casero Bañadito 1×1 (de benaming van een doos van 2 kilo inhoud) en Bizochos Bañados de Choc (benaming op de facturen) van het merk Artesanos de la Abuela Laly. Ook Bizcocho con Maltitol bañaditos 1×1, Bizcocho Chocolates con Maltitol 1×1 en Bizcochos baño sin azúcar worden genoemd. Het gaat om alle partijen van de genoemde producten die tot nu toe zijn geproduceerd zegt Aesan.

Het voedselalarm betreft uitsluitend mensen die allergisch zijn voor hazelnoten, soja en melk. Andere consumenten kunnen bovengenoemde producten gewoon veilig eten. 

Dit vind je misschien ook leuk