Correos sluit goed jaar af dankzij pakketservice

door admin
Correos sluit goed jaar af dankzij pakketservice

Dat mensen en bedrijven steeds minder brieven versturen per post was voor Correos duidelijk voelbaar met een daling van de brievenbuspost van 12,5% ten opzichte van het jaar daarvoor. Met de toenemende digitalisering van grote bedrijven verwacht Correos ook voor 2020 dat er opnieuw een afname van minimaal 10% zal plaatsvinden.

Explosieve groei van pakketleveringen

Ondanks deze alarmerende daling van de traditionele corebusiness, kan Correos met tevredenheid terugkijken op het afgelopen jaar. In 2019 namelijk leverde het staatspostbedrijf samen met dochteronderneming Correos Express niet minder dan 196,56 miljoen pakketten af. Daarmee werd het verlies van 12,5% uit de brievenbuspost ruim gecompenseerd en boekte het bedrijf een brutowinst van 50 miljoen euro. Dat was 92% meer dan in 2018.

Grote logistieke rol

Juan Manuel Serrano, directeur van Correos, heeft laten weten dat het bedrijf volop gaat opereren binnen de logistieke sector en daarbij niet alleen alle denkbare verzenddiensten gaat verlenen, maar ook voor de opslag van pakketten gaat zorgen. In maart van dit jaar verwacht Serrano een plan klaar te hebben om actief in deze sector te gaan opereren. “Ik hoop dat Correos een logistieke sleutelrol gaat spelen in de verbinding van Europa met Azië en Latijns-Amerika”, aldus Serrano. Voor deze additionele diensten die Correos gaat leveren in de toekomst zegt Serrano al over voldoende gebouwen en knowhow te beschikken.

España vaciada

Ook richt Correos zijn pijlen voor de toekomst op de dunbevolkte, rurale gebieden van Spanje. Hier wil Correos zijn diensten gaan verlenen in samenwerking met andere bedrijven, bijvoorbeeld met Renfe voor de verkoop van treintickets of met reisagentschappen. Het grootste streven is om tot een akkoord te komen met financiële instellingen om voor hen een agentschap op het platteland te bemannen.

4.005 nieuwe banen

Afgelopen weekend reageerden 166 duizend mensen uit heel Spanje op de oproep van Correos te solliciteren voor een baan als postbeambte. Met het vooruitzicht op financiële zekerheid, reageerden ook veel hoogopgeleide sollicitanten op de oproep. Verdeeld over verschillende locaties werden examenlokalen ingericht voor het afleggen van de eerste staatsexamens. Slechts één op de 41 examenkandidaten zal de felbegeerde functie als ambtenaar in de wacht slepen.

Dit vind je misschien ook leuk