Spaans warenhuis El Corte Inglés voorziet sluiting 25 winkels dit jaar

door admin
Spaans warenhuis El Corte Inglés voorziet sluiting 25 winkels dit jaar

Nadat gedurende een aantal maanden ruim honderd activiteiten te koop zijn gezet (grondstukken, kantoren, logistieke centra), besluit de directie van de keten nu een stap verder te zetten richting het verbeteren van de financiële balans. Hoewel de directie spreekt over een ‘bezadigd’ proces waarin gezocht wordt naar een oplossing per geval. 

De 25 vestigingen zullen worden gesloten, verkocht of getransformeerd. In dat plan wordt niet over ontslagen gesproken. Het idee is dat de 8.000 betrokken werknemers op andere plaatsen binnen de groep aan het werk kunnen.

Met de verkoop van ‘niet-strategisch’ vastgoed dat in bezit is van het bedrijf, hoopt El Corte Inglés tussen 1.5 en 2 miljard euro te verdienen op een vermogen dat wordt geschat op 18 miljard euro. 

Welke vestigingen zullen sluiten?

Volgens de krant El Confidencial zullen 15 van de 25 vestigingen waar het om gaat worden gesloten. Hieronder de winkels in Arroyomolinos en Arapiles in Madrid; Guadalajara, Albacete, Ademuz (Valencia) Constitución (Valladolid), El Capricho (Marbella), Marineda (A Coruña) en El Tiro (Murcia).

Van de vestigingen in Barcelona wordt vermoed dat die aan Meridiana en aan Can Dragó worden verkocht. Desondanks ontkent El Corte Inglés dat hierover al een beslissing is genomen. 

Dit vind je misschien ook leuk