Spanje beste bestemming voor de single ladies op vakantie

door admin
Spanje beste bestemming voor de single ladies op vakantie

Het warme klimaat, de overheerlijke keuken en het culturele erfgoed van Spanje zorgt ervoor dat er elke dag duizenden toeristen Spanje bezoeken. Toch zorgt – volgens adviseurs Asher & Lyric – ook de veiligheid op straat ervoor dat Spanje een perfecte bestemming is voor vrouwen die besluiten om alleen op vakantie te gaan.

Een opvallend bericht aangezien een onderzoek van website joinsister.com twee maanden geleden concludeerde dat in een onderzoek onder ruim 35.000 vrouwen ruim 83 procent aangaf zich ’s avonds niet veilig te voelen op straat. Bijna de helft van de deelnemende vrouwen gaf zelfs aan dat ze zich helemaal nooit veilig voelt op straat in Spanje. Volgens adviseurs Asher & Lyric wordt dit gevoel helemaal niet gedeeld door alleenreizende vrouwen die in Spanje op vakantie zijn.

Ranglijst om vrouwen te informeren

In de ranglijst ‘Índice de peligro para la mujer’ (risico-index voor vrouwen), welke is opgesteld door adviseurs Asher & Lyric en gepubliceerd in het tijdschrift National Geographic, staat Spanje op nummer één van veiligste landen om als vrouw alleen naartoe op vakantie te gaan. Asher & Lyric hebben reeds duizenden mensen geadviseerd over veilig reizen. Door middel van deze ranglijst willen ze vrouwen informeren over de minst veilige en veiligste landen om als vrouw alleen rond te reizen in 2019.

In de ranglijst staan de vijftig meest bezochte landen ter wereld en worden deze landen gescoord aan de hand van acht verschillende aspecten: de mogelijkheid voor vrouwen om ’s nachts alleen over straat te gaan, moord op vrouwen, seksueel geweld binnen en buiten echtelijke relaties, discriminatie naar het andere geslacht, de kloof tussen mannen en vrouwen, het verschil in salaris tussen mannen en vrouwen en het geweld tegen de houding van vrouwen.

Spanje veiligste land voor alleenreizende vrouwen

Op basis van alle acht aspecten staan Spanje op nummer één van veilige landen om als vrouw alleen naartoe op vakantie te gaan. Na Singapore en Ierland is er in Spanje het minst sprake van pogingen tot moord op vrouwen, seksueel geweld buiten de echtelijke relatie, discriminatie naar het andere geslacht, het verschil in salaris tussen mannen en vrouwen en het geweld tegen de houding van vrouwen.

Niet alleen de scores op de acht gebieden zorgen voor deze conclusie, ook zorgt het gemak op het gebied van reizen, zowel binnen de stad als van de ene naar de andere stad in Spanje ervoor dat het een perfect land is om als vrouw alleen te kunnen reizen. De diversiteit in landschappen en het culturele aanbod is volgens de adviseurs eindeloos. Ook is het mogelijk om veilig te kunnen genieten van feestdagen, luieren op het strand in het zuiden en de Camino de Santiago in het noorden.

Vrouwen moeten Zuid-Afrika, Brazilië en Rusland mijden

Asher & Lyric hebben Zuid-Afrika, gevolgd door Brazilië en Rusland genoemd als gevaarlijkste landen om als vrouw alleen naartoe op vakantie te gaan. Van de vijftig landen die zijn gescoord staat Spanje – nog boven België (redelijk veilig) en Nederland (veilig) – op nummer één van veiligste landen om als vrouw alleen op vakantie te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk