El Corte Inglés start samenwerking met Deliveroo om maaltijden te bezorgen

door admin
El Corte Inglés start samenwerking met Deliveroo om maaltijden te bezorgen

Hiermee betreedt El Corte Inglés de markt waarin supermarkten als Mercadona al opereren. De deal tussen El Corte Inglés en Deliveroo is nog niet gesloten. Pas als de pilot van de dienst succesvol verloopt, zal men de bezorgdienst verder uitrollen naar alle regio’s waar Deliveroo actief is.

Het magazijn van het warenhuis in Sanchinarro (Madrid) wordt de uitvalsbasis voor de nieuwe dienst. Deliveroo bezorgt al eten in 70 Spaanse steden en dorpen in Spanje en zal dit aantal nog dit jaar uitbreiden tot 90. Ruim 7.500 restaurants uit het hele land, maar grotendeels in de stedelijke gebieden, zijn aangesloten.

El Corte Inglés bezorgt al maaltijden via Hipercor en Supercor, twee andere supermarkten die bij de keten horen. Het doel van de nieuwe dienst is de schuld te verkleinen op dit moment rond de 3 miljard euro bedraagt en vorig jaar al met 253 miljoen euro werd gereduceerd.

Onlangs werd bekend dat El Corte Inglés een vierde deel van de bestaande winkels onder de loep gaat nemen om te bezien of deze verkocht of gesloten zullen worden. Verder is de warenhuisketen op zoek naar nieuwe investeerders voor een aantal van de belangrijkste filialen. Zo werd het filiaal Vista Alegre in Madrid al aangeboden aan Alcampo, Leclerc en Carrefour. Van de 100 winkels die El Corte Inglés in Spanje heeft, zijn 50 verliesgevend. De filialen met de meeste kans op sluiting zijn Arroyomolinos (Madrid), Arapiles (Madrid), Guadalajara, Albacete, Ademuz (Valencia), Constitución (Valladolid), El Capricho (Marbella), Marineda (A Coruña) en El Tiro (Murcia). Eerder meldden wij dat ook het filiaal in Puerto Banús (Marbella) zou sluiten, maar die informatie bleek te berusten op foute informatie van een van onze bronnen.

Dit vind je misschien ook leuk