Helft Spanjaarden vreest werk te verliezen door coronacrisis

door admin
Helft Spanjaarden vreest werk te verliezen door coronacrisis

De helft vreest ook zijn of haar baan te verliezen door deze coronacrisis. Dit blijkt uit een onderzoek van bureau 40dB uitgevoerd in opdracht van de krant El País. Men maakt zich bovenal zorgen over de economische gevolgen. Negen op elke tien inwoners (92%) erkend hier heel rusteloos over te zijn en zich pessimistisch te voelen over de impact die de pandemie op de economie gaat hebben. Naast dat de helft vreest zijn baan te verliezen, gelooft de meerderheid dat zijn of haar salaris flink zal dalen. 

Anderzijds blijken Spanjaarden veel vertrouwen te hebben in dat ze niet besmet zullen raken en dat ze zullen genezen mochten ze wel een besmetting oplopen met het cirus. Allemaal zeggen ze zeer strikt de instructies van de overheid wat betreft het huisarrest op te volgen en ook meer dan ooit het nieuws te volgen.

De onrust die zich over de samenleving verspreid is een gevolg van het feit dat de gezondheidscrisis als een bom is ingeslagen vanaf het moment dat de eerste besmetting in Spanje werd vastgesteld tot nu twee maanden later het land bijna 20.000 besmettingen telt en 1.002 doden en burgers al vijf dagen thuis moeten blijven en alleen onder strikte voorwaarden naar buiten mogen.

Dit vind je misschien ook leuk