Nederland stelt vliegverbod Spanje in vanaf zaterdag 20 uur

door admin
Nederland stelt vliegverbod Spanje in vanaf zaterdag 20 uur

Het kabinet breidt op basis van dit advies ‘de geldende restricties in de Regeling tijdelijk verbod burgerluchtvaart luchtruim Nederland in verband met Covid-19-virus uit’. Zo staat te lezen in de brief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer die inte zien is op de website van de Rijksoverheid.

Er bestaat al een tijdelijk vliegverbod voor passagiersvluchten maar dit wordt nu uitgebreid met Spanje. Er geldt een uitzondering voor repatriëring. Dus geplande en ongeplande vluchten met uitsluitend Nederlandse ingezetenen aan boord mogen nog wel landen. Ook is er een uitzondering gemaakt voor het vervoer van medisch personeel of patiënten, wanneer dit in belang is van de Nederlandse volksgezondheid. 

Het vliegverbod uit Spanje treedt op zaterdag 21 maart om 20 uur lokale Nederlandse tijd in werking. De regeling geldt tot 4 april, 20 uur lokale Nederlandse tijd. Wel kan het zijn dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat tot verlenging van de regeling besluit.

Spanje is na Italië het zwaarst getroffen land in Europa. Het aantal besmettingen is opgelopen tot bijna 25.000. 1326 mensen zijn er overleden door het coronavirus.


Dit vind je misschien ook leuk