Ryanair biedt vliegtuigen aan voor hulp bij strijd tegen coronavirus

door admin
Ryanair biedt vliegtuigen aan voor hulp bij strijd tegen coronavirus

De Ierse prijsvechter kondigde eerder op dinsdag aan dat de meeste toestellen vanaf vandaag aan de grond blijven. Wel kunnen ze nu gebruikt worden om Europeanen terug naar hun landen te brengen of voor het transport van het broodnodige materiaal voor de gezondheidszorg in de verschillende EU-landen. De toestellen worden eerst grondig gedesinfecteerd.

De verklaring hierover was ondertekend door Ryanair’s CEO, Michael O’Leary die ook schreef het kantoorpersoneel met 50 procent te hebben moeten reduceren om tegemoet te komen aan de vereisten voor ‘social distancing’. Daarom zullen klanten langer moeten wachten als ze in contact willen treden met afdelingen zoals de klantenservice.

Ryanair gaat er vanuit geen commerciële vluchten uit te voeren tot en met mei. De low cost vliegmaatschappij baseert die termijn op de ontwikkeling van de coronapandemie in China.

‘Onze overheden en gezondheidsautoriteiten zijn ongekend hard aan het werk en hebben onze steun nodig. Door samen te werken kunnen we Covid-19 elimineren en ervoor zorgen dat we kunnen terugkeren naar de normaliteit’, aldus Ryanair in het bericht.

Dit vind je misschien ook leuk