Spanjaarden gebruiken datingapps als vlucht voor maatregelen coronacrisis

door admin
Spanjaarden gebruiken datingapps als vlucht voor maatregelen coronacrisis

Afleiding zoeken als je verplicht in huis moet blijven is een van de dingen om de dagen door te komen. De Spaanse krant El País belde met verschillende Spanjaarden en sprak met ontwikkelaars van dating-apps over het gebruik van deze apps in Spanje tijdens de coronacrisis. Zo zit Pedro (27) alleen thuis terwijl zijn vriendin in quarantaine zit met haar familie. Ondanks dat hij al een relatie heeft, heeft hij Tinder gedownload op zijn telefoon. “Niet om op zoek te gaan naar een date, maar gewoon om met anderen te kunnen kletsen.”

Anderen, zoals Luís (34), kiezen er wel voor om apps zoals Tinder en Grindr te gebruiken waarvoor ze in eerste instantie zijn bedoeld, maar dan zonder fysiek contact. Enkelen geven aan dat ze voorheen nooit aan sexting (het sturen van seksueel getinte berichten en foto’s) deden, maar dat de huidige situatie ervoor zorgde dat ze anders aankijken tegen deze apps.

Manier om angst te vergeten

Meestal volgt er na een chatsessie een live ontmoeting, maar gezien de maatregelen van de Spaanse overheid is dat op dit moment geen optie. Veel Spanjaarden gebruiken deze apps om nieuwe contacten op te doen en leuke gesprekken te hebben ondanks het feit dat alle sociale gelegenheden in Spanje zijn gesloten. Carlos (48) vertelt dat het een toegankelijke manier is om je angst, over wat er allemaal om ons heen gebeurt, tijdelijk te vergeten en los te laten.

Toename gesprekken via datingapps in Spanje en Italië

Zo heeft de app Meetic een toename van 10 procent van het aantal gesprekken via hun app geconstateerd in heel Europa. Ook Tinder liet weten dat er zowel in Spanje als in Italië 25 procent meer dagelijkse gesprekken plaatsvinden tussen gebruikers van de app. “Er zijn steeds meer gesprekken tussen gebruikers van onze apps, wat het belang aantoont van emotionele relaties.” Analytici van verschillende apps zien ook een verandering in de reactiesnelheid van gebruikers; mensen reageren een stuk sneller op berichten dan voor de lockdown in Spanje.

Alles voor de liefde

Hoewel de aangekondigde maatregelen in Spanje voor zich spreken en er in de apps ook regelmatig waarschuwingen worden afgegeven, kunnen sommige gebruikers zich toch niet beheersen. Gebruikers worden nogmaals gewaarschuwd om de gesprekken alleen via de telefoon te blijven voeren en om de afstand onderling te blijven bewaren. Mensen die een match hebben gemaakt in de app, spreken al wekenlang dagelijks met elkaar en willen elkaar nu zien. Sommigen hebben de regels al doorbroken en vertellen: “Ik wil niet dat het coronavirus mijn relatie met mijn toekomstige partner verpest”.

Dit vind je misschien ook leuk