6 tips om het perfecte vakantieverblijf te vinden

door admin
6 tips om het perfecte vakantieverblijf te vinden

Misschien ben je gewend aan eenvoudige hotelletjes in een charmante omgeving of heb je juist behoefte aan een luxe onderkomen met grote, strak ingerichte ruimtes, mooie keukens met alle apparatuur die je maar nodig kunt hebben, een badkamer met een regendouche, marmeren tegels en zwarte kranen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er! Het is belangrijk dat je het juiste verblijf uitzoekt dat het beste bij je past. Geen idee waar je moet beginnen? Volg dan deze tips.

Tegenwoordig zijn er talloze websites die hotels, hostels, vakantiehuizen, bed & breakfasts en villa’s voor je op een rij hebben gezet. Denk aan Booking.com, Trivago en Airbnb. Natuurlijk zijn deze zoekmachines ideaal voor het vinden van een verblijf in het buitenland en binnenland. Maar waar moet je nu precies op letten bij het zoeken van een verblijf? Lees het hier!

Tip 1: Bepaal je eisen

Iedereen heeft andere eisen als het gaat om leefruimte. De een wil een groot luxe appartement en de ander is content met een goedkoop hostel. Daarnaast is er ook nog een optie om te kiezen voor een Airbnb waarbij je in een huis slaapt van locals.

Hoe meer luxe, hoe duurder het wordt. Zo kan je kiezen voor een hotelkamer met een een ligbad met een zwarte badkraan, marmeren tegels en goudkleurige details. Of ben je op zoek naar een verblijf met een grote keuken met een zwarte keukenkraan, een vaatwasser, ingebouwde ijsmachine en een luxe koffiezetapparaat? Je eisen moet je vooraf bepalen, zodat je weet waar je naar moet zoeken. Als je weet wat je wilt, zal het filteren van de duizenden verblijven een stuk makkelijker worden!

Ook moet je nadenken over welke formule het beste bij je past. Hotels hebben altijd een bepaalde formule: Kamers waar je enkel kunt overnachten; Kamer met ontbijt; Halfpension; Volpension; All-in-formule

Tip 2: Lees de reviews

Wanneer je een mooi verblijf hebt gevonden dat lijkt te voldoen aan je eisen, lees dan de reviews. De reviews kunnen belangrijk zijn voor je keuze. Het is fijn om meningen en ervaringen van andere bezoekers van het verblijf te lezen. Neem de reviews wel met een korreltje zout. Concurrenten kunnen slechte reviews plaatsen en hotelpersoneel kan juist het hotel de hemel in prijzen.

Tip 3: De locatie

Kijk goed naar de locatie van het verblijf voordat je je zinnen erop zet. Wanneer je denkt een goedkoop paleisje gevonden te hebben, kan het zo zijn dat je nog een uur naar het centrum van de stad moet reizen en geld kwijt bent aan taxi’s of openbaar vervoer. Houd er tijdens een stedentrip rekening mee dat je voor een verblijf in het centrum meer betaalt. Rondom de meeste grote steden is het openbaar vervoer goed geregeld dus dan is het niet altijd erg om buiten het centrum te verblijven als dat goedkoper is.

Tip 4: Het aantal sterren kan misleidend zijn

Wil je in een vijfsterren hotel slapen omdat je luxe wilt? Let dan goed op. Het ene vijfsterrenhotel is het andere niet. In elk land beoordelen ze accomodaties anders. In Nederland kunnen ze een hotel met één ster beoordelen en datzelfde hotel beoordelen ze in Bangkok met vijf sterren. Kijk dus niet teveel naar het aantal sterren van hotels. Booking.com geeft de sterren van een verblijf altijd volgens de Nederlandse beoordeling aan. Het is dus slim om daar even een kijkje te nemen!

Tip 5: Boek altijd incognito

Als je gebruik maakt van een vergelijkingswebsite, is het slim om incognito je verblijf te boeken. Het werkt hetzelfde als bij een vliegmaatschappij: wanneer je een vlucht op zoekt, onthoudt de website wat je hebt opgezocht. De vluchten waarin jij geïnteresseerd bent, maken zij duurder! Dit is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Wanneer je incognito de website bezoekt, worden je zoekgegevens niet opgeslagen door de cookies van de website. Hierdoor zullen de prijzen constant blijven. Op die manier boek je nooit een te duur verblijf of vlucht!

Voor je een hotel boekt via een vergelijkingswebsite, check voor de zekerheid nog even de website van het hotel. Het kan namelijk zijn dat de kamers daar goedkoper zijn door een actie. Ook vind je soms informatie die niet op de vergelijkingswebsites staan!

Tip 6: Kies voor een hostel

Ga je in je eentje op reis en vind je het niet erg op met andere soloreizigers in één ruimte te slapen? Boek dan een hostel in plaats van een hotel! Voor een bed in een hostel betaal je veel minder én je ontmoet ook nog eens snel andere mensen. Wie weet maak je vrienden en kun je samen doorreizen!

Maar natuurlijk is het slapen met vreemde mensen in één ruimte niet voor iedereen weggelegd. Als je een lichte slaper bent of gewoon meer privacy wilt, is het fijner om een hotel of Airbnb te boeken.

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips en kun je nu voorbereid je verblijf plannen!

Dit vind je misschien ook leuk