Tijdsloten voor sport en wandelen verleden tijd in Spanje in fase 2

door admin
Tijdsloten voor sport en wandelen verleden tijd in Spanje in fase 2

Vorige week zaterdag publiceerde het Ministerie van Volksgezondheid een besluit in de officiële Staatscourant (BOE) van Spanje. Dit besluit heeft betrekking op alle provincies die zich bevinden in fase 2 van het de-escalatieplan van de Spaanse overheid. Hierin staat dat alle mensen onder de 70 jaar de hele dag buiten mochten sporten of wandelen, behalve tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 19.00 en 20.00 uur. Deze tijdsloten zouden worden gereserveerd voor mensen ouder dan 70 jaar en voor mensen die kwetsbaar zijn voor het COVID-19-virus.

Hele dag door naar buiten in fase 2

De Minister van Volksgezondheid, Salvador Illa, meldde donderdag tijdens een zitting van het parlement dat de tijdsloten voor provincies in fase 2 niet meer van kracht zijn. Mensen die woonachtig zijn in provincies in fase 2 mogen de hele dag door naar buiten, uiteraard met behoud van de overige hygiëne-maatregelen.

Verder versoepelen maximale capaciteit winkels en horeca

Het elimineren van de tijdsloten is niet de enige rectificatie die Illa deed ten aanzien van het gepubliceerde besluit in het BOE. Illa ontving vragen vanuit zijn collega’s of de maatregelen voor de horeca en winkels niet verder versoepeld konden worden. Illa liet weten dat hij de komende dagen gaat bekijken of de capaciteitsbeperkingen van winkels, bars en restaurants – op dit moment ligt deze tussen de 30 en 40 procent van de gebruikelijke capaciteit – verder versoepeld kunnen worden.

Op dit moment bevinden alleen de eilanden El Hierro, La Gomera, La Graciosa (Canarische eilanden) en Formentera (Balearen) zich in fase 2, vanaf aanstaande maandag kan ongeveer de helft van de Spaanse bevolking profiteren van wat er weer mag in fase 2.

Dit vind je misschien ook leuk