Duitse toeristen direct weer teruggestuurd naar huis vanaf Mallorca

door admin
Duitse toeristen direct weer teruggestuurd naar huis vanaf Mallorca

Op maandag zijn drie Duitse toeristen uit Keulen direct nadat zij waren geland op de luchthaven van Palma de Mallorca weer op een vliegtuig terug naar huis gezet, nadat zij niet in staat bleken te zijn hun reis te rechtvaardigen. Twee andere Duitsers overkwam op zondag hetzelfde. In maart werd een Britse toerist vanaf hetzelfde vliegveld teruggestuurd om dezelfde redenen. 

Volgens een persbericht van de regionale overheid zijn gedurende de gezondheidscrisis 21 mensen zonder rechtvaardgiging op Palma de Mallorca gevlogen en kwamen 38 reizigers aan per boot. Zij mochten allemaal het eiland niet op en dienden direct terug te keren naar hun land van herkomst.

Sinds Spanje aankondigde 13 luchthavens open te stellen voor internationale vluchten en diverse luchtvaartmaatschappijen ook vluchten aanbieden op die bestemmingen is er verwarring ontstaan onder buitenlanders die daarmee dachten dat die luchthavens dan ook voor hen ‘normaal’ open waren. Dat is niet correct. Spanje is tot 15 juni gesloten voor bezoekers uit het buitenland tenzij men in Spanje een vast woonadres heeft, de Spaanse nationaliteit heeft, de reis noodzakelijk of wegens overmacht is of men in een van de uitzonderingscategorieën valt. Tot die tijd moeten de reizigers die wel op Spanje mogen vliegen twee weken in zelf-quarantaine. Dit betekent dus niet dat toeristen mogen komen wanneer die twee weken in quarantaine gaan. Ook eigenaren van huizen in Spanje mogen niet komen, tenzij zij hier hun vaste woonadres hebben. De datum van 15 juni is gesteld afhankelijk van het verloop van de gezondheidscrisis. De kans bestaat dat die datum weer vooruit wordt geschoven.

Dit vind je misschien ook leuk