Mercadona investeert flink in nieuwe supermarkten in Madrid

door admin
Mercadona investeert flink in nieuwe supermarkten in Madrid

Met de investering wil Mercadona de economische activiteit van het bedrijf stimuleren en de financiële en sociale gevolgen van de coronacrisis compenseren. Dit jaar werd eerder al een warehouse geopend in Getafe, exclusief bestemd voor de onlineverkoop, waarin 12 miljoen euro is geïnvesteerd en waarbij 100 nieuwe arbeidsplaatsen zijn gecreëerd. 

Toch uitbreiding

Ondanks dat bestuursvoorzitter Juan Roig meermalen heeft aangegeven dat zijn supermarktketen nagenoeg aan het maximale aantal filialen zit in Spanje, is besloten om in 2020 alsnog te investeren in de opening van zeven nieuwe filialen en verbouwing van 27 filialen in de regio Madrid. In de afgelopen drie jaar was de totale investering 308 miljoen euro, voor dit jaar alleen al zal dat bedrag 166 miljoen euro zijn. 

De nieuwe investering is onderdeel van een grootschalige transformatie die de supermarktketen wil doorvoeren voor zowel het uiterlijk van de winkels als het assortiment en de service die worden aangeboden. In 2019 werd 1,35 miljard euro geïnvesteerd in de opening en verbouwing van 400 filialen naar het zogenoemde Tienda 8-model, voorzien van een afhaalmaaltijdenservice. 800 van de in totaal 1.638 Mercadonafilialen zijn een inmiddels een Tienda-8. 

Werkgelegenheid

Mercadona heeft nog niet bekend gemaakt hoeveel nieuwe arbeidsplaatsen beschikbaar komen met het openen van de nieuwe en het verbouwen van de bestaande filialen, maar heeft wel laten weten dat er per nieuw te openen of te verbouwen filiaal 150 werknemers betrokken zijn. In de regio Madrid hebben momenteel 10.815 mensen een baan bij Mercadona. De grootste supermarktketen van Spanje toonde zijn sociale betrokkenheid door in de eerste zes maanden van dit jaar in totaal 430 duizend kilo aan voedingsmiddelen te doneren om tegenmoet te komen aan de gevolgen van de coronacrisis. In 2019 doneerde Mercadona 403 duizend kilo aan voedingsmiddelen. 

Zomerrooster

Sinds 29 juni hanteert Mercadona weer de openingstijden volgens het zomerrooster. De winkels zijn geopend op maandag tot en met zaterdag van 09:00 uur tot 21:30 uur, met uitzondering van de winkels in Baskenland. Hier zijn de winkels open van 09:15 tot 21:25 uur. Ook de onlinewinkel is inmiddels weer beschikbaar voor klanten. 300 filialen zullen tot eind augustus tot 22:00 geopend blijven. In verband met het coronavirus zijn de schoonmaakwerkzaamheden in de winkels geïntensiveerd.  

Dit vind je misschien ook leuk