China wijst naar Spanje als mogelijke oorsprong van coronapandemie

door admin
China wijst naar Spanje als mogelijke oorsprong van coronapandemie

Volgens Wang Guangfa, Chinees longspecialist en adviseur volksgezondheid van de Chinese overheid, moet het onderzoek naar de oorsprong van de coronapandemie zich niet alleen op China richten. Hij wijst naar Spanje als mogelijke bron, omdat het coronavirus al in maart 2019 zou zijn aangetroffen in afvalwater in Barcelona. Daarom is hij van mening dat het onderzoek naar het ontstaan van de pandemie zich op Spanje moet richten. Dit meldde de Engelse krant The Telegraph.

Onderzoekscommissie WHO naar China

Deze mededeling kwam een paar dagen voor een onderzoekscommissie van Wereldgezondheidsorganisatie WHO naar China gaat. De commissie wil daar volgende week een onderzoek beginnen naar de herkomst van coiv-19. Om het coronavirus te kunnen bestrijden, moeten we er zoveel mogelijk over te weten komen, dus ook hoe het begonnen is, zegt Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie. 

Covid-19 in afvalwater Barcelona

Over het algemeen wordt aangenomen dat covid-19 eind 2019 voor het eerst in China werd waargenomen en dat het virus zich van daaruit over de wereld heeft verspreid. De aanname dat er in maart 2019 al covid-19 in afvalwater in Barcelona voorkwam, is volgens François Balloux, directeur van het Genetisch Instituut UCL in Londen, gebaseerd op ondeugdelijk onderzoek en mogelijke verwisseling van monsters. Dat heeft hij aan dagblad The Sun verklaard. De Chinese epidemioloog Zeng Guang zegt dat het hem niet uitmaakt in welke landen naar de bron wordt gezocht, zolang het onderzoek maar eerlijk gebeurt en er naar alle mogelijke landen gekeken wordt.

Dit vind je misschien ook leuk