Nieuwe postzegels Correos smaken en ruiken naar Spaanse streekgerechten

door admin
Nieuwe postzegels Correos smaken en ruiken naar Spaanse streekgerechten

‘España en 19 platos’ (Spanje in 19 gerechten), zo heet de nieuwste editie postzegels van het Spaanse Correos. Het postbedrijf heeft deze zeer bijzondere postzegelreeks niet alleen bedacht: In samenwerking met de koninklijke gastronomie-academie heeft Correos een reeks postzegels uitworpen met de belangrijkste en meest traditionele gerechten van Spanje.

Belangrijkste traditionele gerechten uit elke Spaanse regio

De lamsstoofpot uit Extremadura, de gazpacho uit Andalusië, kip chilindrón uit Aragón, een fabada uit Asturië, de tumbet uit de Balearen, papas arrugás met mojo-saus uit de Canarische eilanden, de stoofpot cocido montañés uit Cantabrië, de patrijs Toledo uit Castilië-La Mancha en het zuiglam uit Castilië en León zijn een aantal voorbeelden van traditionele Spaanse gerechten die onderdeel zijn van de nieuwste postzegelreeks van Correos.

Andere gerechten waar postzegels van zijn ontworpen zijn de Catalaanse stoofpot suquet de peix, de paella uit Valencia, de octopus uit Galicië, patatas uit La Rioja, de Madrileense stoofpot cocido madrileño, de caldero murciano uit de Mar Menor, de gestoofde groenteschotel uit Navarra, de kabeljauw pil-pil uit Baskenland, de corazones de pollo uit Ceuta en de stoofschotel van zeeduivel uit Melilla.

Bereiden gerechten via augmented reality

De postzegels zelf zijn niet alleen speciaal te noemen vanwege de typische geur en smaak. Ook is het via de speciale app, genaamd ‘Sellos RA de Correos’, mogelijk om ze te downloaden om vervolgens via augmented reality meegenomen te worden in de bereiding van de gerechten.

De postzegels worden vanaf 8 juli uitgegeven in de postkantoren van Correos, ook zijn ze telefonisch te bestellen of door een e-mail te sturen naar Correos zelf.

Dit vind je misschien ook leuk