In de zomervakantie naar Spanje? 3 prachtige regio’s

door admin
In de zomervakantie naar Spanje? 3 prachtige regio’s

Het goede nieuws is: je hebt ruim de keuze, want er zijn vele schitterende regio’s in dit land te vinden. Wie weet kies je wel voor een vakantiehuis in Spanje na het bezoeken van één van deze regio’s. Hieronder zetten wij 3 toppers voor je op een rij.

Andalusië

Als je interesse hebt in een natuurvakantie in Spanje, is Andalusië absoluut de moeite waard. Bovendien is dit een groot gebied, dus er valt een hoop te ontdekken. Het grenst aan Portugal, maar ook aan Gibraltar en de Middellandse Zee. Je zou dus zelfs een vakantiehuis aan zee kunnen nemen. Natuurliefhebbers kunnen genieten van pittoreske natuurgebieden en imposante gebergtes.

Maar Andalusië heeft je meer te bieden dan alleen maar mooie natuur. Zo zijn er een aantal bekende steden in dit gebied te vinden: Malaga, Sevilla en Cordoba bijvoorbeeld. Van zichzelf zijn dit schitterende steden met een rijke historie, maar ook voor de liefhebbers van cultuur valt er hier een hoop te beleven. Dat alles maakt Andalusië tot één van de prachtigste regio’s binnen Spanje.

Catalonië

Hou je ervan om je vakantie te spenderen in de natuur, maar wil je tegelijkertijd ook actief blijven? Dan is Catalonië de regio voor jou. Ook dit is een enorm gebied, dat zowel aan Frankrijk als aan de Middellandse Zee grenst. Dit gebied is dus tevens een optie voor een vakantiehuis aan zee. Vooral de variatie qua natuur valt op.

Tegelijkertijd kun je dit gebied ook op een actieve manier ontdekken. Gebieden zoals de bekende Pyreneeën zijn perfect om in te wandelen, maar ook om in te mountainbiken. Tijdens de koudere maanden van het jaar zou zelfs wintersport een optie zijn. Maar ook voor de strandliefhebbers zijn er genoeg opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de Costa Brava?

Extremadura

Alhoewel het prachtige regio’s zijn en met recht in deze top 3 thuishoren, zijn Andalusië en Catalonië van zichzelf al bekende regio’s onder Nederlandse toeristen. Voor deze laatste toevoeging in deze top 3 hebben we daarom voor een regio gekozen die wat ons betreft ietwat ondergewaardeerd is: Extremadura. Dit grote gebied grenst aan Portugal en ligt goed bereikbaar vanaf de stad Madrid.

Doordat Extremadura een relatief afgelegen gebied is, is het ook voor toeristen een goed bewaard geheim gebleven. Het is hier dus relatief rustig, wat je optimaal de kans geeft om van de natuur te genieten. Tevens staat dit gebied bekend om de vele mooie soorten vogels die hier wonen. Qua flora en fauna zijn er weinig gebieden in Frankrijk en Spanje die deze regio overtreffen.

Dit vind je misschien ook leuk