Welke verzekeringen kun je nemen als Nederlandstalige expat in Spanje?

door admin
Welke verzekeringen kun je nemen als Nederlandstalige expat in Spanje?

Weten waar je je voor moet verzekeren in Spanje is handig voordat je verhuist. Dan moet je nog tal van formulieren invullen, communiceren met de diverse instellingen en dat veelal in een andere taal. Om je hierbij te helpen is het inschakelen van een veelzijdige verzekeringsbemiddelaar zoals Cogesa Expats een goed idee. Dan bespaar je jezelf een hoop tijd en eventuele moeilijkheden en – wellicht belangrijker – ook geld. In Spanje ben je alleen verplicht een autoverzekering af te sluiten als je in het bezit bent van een auto. Toch sluiten de meeste expats ook een inboedelverzekering en een zorgverzekering af.

Basisverzekeringen voor Nederlandtalige expats

 

Voor in Spanje woonachtige Nederlanders en Belgen zijn de volgende drie verzekeringen interessant.

–         Autoverzekeringen (zonodig ook verzekeringen voor brommers, scooters, motoren of boten)

–         Privé zorgverzekeringen, die ook uitgebreid kunnen worden met een tandartsverzekering

–         Woonhuisverzekeringen tegen inbraak maar ook tegen het verlies van inboedel als gevolg van natuurrampen.

Autoverzekeringen

 

Cogesa bemiddelt bij 60 procent van de buitenanders die zij in Spanje als klant hebben in autoverzekeringen. Er zijn mensen die al jaren in Spanje wonen, maar toch een offerte bij Cogesa aanvragen om te zien of ze per maand goedkoper uit kunnen zijn of tegen betere voorwaarden kunnen worden verzekerd. Mocht u ook op zoek zijn naar iets beters, neem dan contact op om te zien of Cogesa iets voor u kan doen.

Zorgverzekeringen

 

De tweede meest afgenomen verzekeringen zijn zorgverzekeringen. Ongeveer 30 procent van de klanten van Cogesa wil graag weten wat een op hun omstandigheden, gezinssamenstelling en leeftijd aangepaste zorgverzekering zou kosten.

De aanhoudende bezuinigingen in de jaren van de financiële crisis in de publieke zorg in Spanje hebben bijgedragen aan een toegenomen vraag naar particuliere zorgverzekeringen. Ook onder mensen die wel voor behandelingen via het publieke zorgsysteem verzekerd zijn. Zij doen dat veelal om lange wachttijden op operaties of andere behandelingen te vermijden, voor het hogere service-niveau in de privézorg of om de mogelijkheid te hebben voor een second opinion. Daarbij kun je vaak een tandartsverzekering toevoegen aan je zorgpolis zodat dure tandheelkundige behandelingen meeverzekerd zijn. Dat is in het publieke Spaanse zorgsysteem namelijk niet het geval. 

Woonhuisverzekeringn

 

De derde verzekering waar buitenlanders in Spanje het meest in zijn geïnteresseerd zijn woonhuisverzekeringen. Rond 20 procent van alle expats die door Cogesa worden geholpen zijn op zoek naar manieren om hun woningen te beschermen. Helaas neemt het aantal inbraken gestaag toe, ondanks dat Spanje in dat opzicht absoluut geen gevaarlijk land is. Veel Nederlandssprekende expats die er wonen of die hier een aantal maanden per jaar spenderen, sluiten daarom een inboedelverzekering af om hun bezittingen te beschermen.

In Spanje bestaat bovendien het risico op natuurrampen zoals te zien is aan de de recente overstromingen langs de Spaanse oostkust en op de Balearen en in Málaga als gevolg van heftig noodweer tijdens de gota-fria stortregens. Volgens meteorologen neemt de kans op dit soort weersfenomenen met de klimaatveranderingen ook toe.

Vind je verzekering in Spanje

Sta je op het punt naar Spanje te verhuizen, woon je er al en heb je specifieke verzekeringsbehoeften of wil je zien of je kunt bezuinigingen op de premies die je op dit moment betaalt? Aarzel niet om contact op te nemen met Nick van der Vlag bij Cogesa Expats via e-mail of per telefoon en laat hem je helpen bij het vinden van een verzekering die perfect aansluit op je behoeften. Hij zorgt dan voor een vrijblijvende prijsopgaaf voor de beste aanbiedingen op verzekeringsgebied voor expats in Spanje.

Of het nu gaat om je gezondheid, je spullen of je woning, als je je daarover zeker voelt, kun je pas echt genieten van het mediterrane leven in Spanje!

Cogesa werkt met de beste nationale en internationale verzekeringsmaatschappijen samen, waaronder Aegon, AIG, Allianz, ARAG, ASISA, AXA, Caser, DKV, Sanitas, Mapfre, Generali, Liberty, Reale en Zürich. Dit staat Cogesa toe competitieve prijzen te bieden, zodat je goedkopere verzekeringen kunt vinden, zonder dat dat ten koste gaat van je veiligheid en zekerheid.

Dienstenpakket Cogesa Expats

Het team van Cogesa Expats zal je wegwijs maken in de voorwaarden, de voordelen en de verschillende premies van diverse soorten verzekeringen. Dit maakt het proces gemakkelijker om de juiste verzekeringsoplossingen te krijgen in je eigen taal. Binnen het volledige dienstenpakket van Cogesa vind je privé zorgverzekeringen en ongevallen verzekeringen, autoverzekeringen en verzekeringen voor andere voertuigen, zoals motoren, caravans én boten. Dan zijn er onder meer nog woonverzekeringen, reisverzekeringen, levensverzekeringen, repatriërings- en uitvaartverzekeringen, transportverzekeringen, kantoorverzekeringen, professionele aansprakelijkheidsverzekeringen, rechtsbijstandsverzekeringen, verzekeringen voor fietsen, elektrische steps en andere persoonlijke voertuigen, bouwverzekeringen, spaar- en pensioenplannen.

Dit vind je misschien ook leuk