Man zonder mondkapje probeert treincontroleur op rails te duwen in Madrid

door admin
Man zonder mondkapje probeert treincontroleur op rails te duwen in Madrid

Voor- en tegenstanders bestrijden elkaar op sociale media en uiten daar hun frustraties. De eerste groep ziet in de verplichting een poging van de autoriteiten een nieuwe coronagolf voor te zijn en koste wat het kost te voorkomen dat de centrale overheid opnieuw maatregelen moet aanscherpen of zelfs een algemene quarantaine moet opleggen aan haar burgers met alle kwalijke gevolgen van dien.

Tegenstanders zien een complot om het toerime of het hele land kapot te maken, een bedreiging voor de gezondheidszorg of een samenzwering die uiteindelijk tot verplichte vaccinaties zal leiden. 

In Madrid sprak zondagochtend om 8.30 uur een treincontroleur bij metrostation Valdecederas een passagier aan op lijn 1 die op een bankje zat zonder beschermend gezichtsmasker, terwijl het dragen daarvan in het openbaar vervoer verplicht is. Ondanks aandringen van de inspecteur die bijval kreeg van collega’s weigerde de man zijn mondkapje op te zetten. Wel greep hij op een gegeven moment een shirt uit zijn tas, bond dat om zijn gezicht en toen de inspecteurs hem zeiden dat dit geen goede optie was, nam de spanning toe. 

‘Ik ga het niet dragen. Je zult er een voor mij moeten kopen’, zei de man terwijl hij eveneens bedreigingen uitte zoals ‘jullie zijn waardeloos’ en ‘ik ga jullie vermoorden’. Op het moment dat de man echt agressief werd, belden de inspecteurs de nationale politie. Volgens de inspecteurs duwde de man een van hen en gooide hem bijna op het spoor, maar gelukkig kon hij nog net op het laatste moment zijn balans bewaren. Veiligheidsmedewerkers van het metrostation konden de man vasthouden tot de politie ter plaatse was. Het hele voorval is vastgelegd door de beveiligingscamera’s.

De inspecteur heeft aangifte tegen de man gedaan. Het is de eerste aangifte die te relateren is aan de verplichting tot het dragen van een mondkapje in de stad Madrid. Wel zijn er twee vergelijkbare incidenten geweest in Valencia en Barcelona.

Dit vind je misschien ook leuk