Spaanse hitserie La Casa de Papel eindigt met vijfde seizoen op Netflix

door admin
Spaanse hitserie La Casa de Papel eindigt met vijfde seizoen op Netflix

Het vijfde seizoen van de Spaanse hitserie sluit af met twee grote namen binnen de Spaanse filmindustrie. Miguel Ángel Silvestre, bekend van Sense 8, Narcos en Velvet, en Patrick Criado, van de bekende serie Vivir sin permiso, hebben beiden getekend voor een rol in het laatste seizoen van La Casa de Papel. Welke personages zij zullen gaan spelen in dit laatste seizoen wordt vooralsnog niet bekendgemaakt.

Cliffhanger seizoen 4 verdient een vervolg

Het vierde seizoen eindigt met een doorgedraaide ex-rechercheur Alicia Sierra die el Professor onder schot houdt waarna kijkers met veel vragen achterblijven. Deze vragen blijven voorlopig nog even onbeantwoord aangezien er pas deze maand begonnen zal worden met het opnemen van de laatste tien afleveringen.

Spaanse regisseur bezig met schrijven script

Drie weken geleden postte bedenker en regisseur Álex Pina op zijn Instagram dat hij bezig is met het schrijven van het script van het vijfde seizoen. Netflix bevestigde eind juli de komst van het laatste seizoen van de populaire serie. In een officiële verklaring meldt Netflix dat dit seizoen het laatste seizoen zal zijn voor La Casa de Papel. “De overval komt tot een eind”, staat geschreven op het twitteraccount van de Spaanse serie. Samen met Jesús Colmenar en Cristina López Ferraz heeft Álex Pina de leiding over de uitvoerende productie van dit seizoen.

Mede dankzij het internationale succes ligt de druk erg hoog voor Álex Pina. Toch verzekerde hij de Spaanse nieuwssite La Sexta dat het vijfde seizoen ‘het meest epische en spannende seizoen’ zal zijn. Pina: “We hebben bijna een jaar lang nagedacht over hoe het avontuur moet eindigen voor een bende die niet te stoppen is. Want, hoe verzin je een onomkeerbare situatie voor ieder van de personages?” De nieuwste trailer om de spanning op de schroeven en alle vier seizoenen samen te vatten werd vorige week gelanceerd op Youtube.

Nog even geduld

Het nieuwste seizoen van La Casa de Papel zal bestaan uit tien afleveringen die worden opgenomen in Portugal, Denemarken en Spanje, maar zal vanwege de coronapandemie waarschijnlijk niet eerder dan 2021 op Netflix te zien zijn.

Dit vind je misschien ook leuk