Spanje is land met meeste postief geteste corona-gevallen van West-Europa

door admin
Spanje is land met meeste postief geteste corona-gevallen van West-Europa

Dat is een hoger aantal dan in het Verenigd Koninkrijk (309.796). Dit meldt de Amerikaanse John Hopkins Universiteit op basis van de laatste telling die op zijn beurt weer is gebaseerd op gegevens van de respectievelijke ministeries van Volksgezondheid. Het gaat om besmettingen die zijn vastgesteld met een PCR-test. Alleen Rusland heeft met 870.187 meer besmettingen. 

Het aantal doden als gevolg van een besmetting met het coronavirus in Europa is volgens de universiteit het hoogst in het Verenigd Koninkrijk (46.498), gevolgd door Italië met 35.187, Frankrijk met 30.308 en Spanje met 28.500.

Wereldwijd Spanje op tiende plaats

Wereldwijd zijn er meer dan 19 miljoen besmettingen geregistreerd met de VS op de eerste plaats met ruim 4,8 miljoen besmettingen, Brazilië met bijna 3 miljoen besmettingen en India met meer dan 2 miljoen besmettingen. Rusland telt er iets meer dan 870.000 en Zuid-Afrika heeft ruim 538.000 gevallen. Dan volgen Mexico, Peru, Chili, Colombia en Spanje.

In de hele wereld zijn, opnieuw gebaseerd op cijfers verstrekt door de John Hopkins Universiteit en gemeld in diverse Spaanse kranten waaronder El Periódico, 714.767 mensen overleden als gevolg van een coronabesmetting. 160.104 in de VS, 98.4493 in Brazilië en 50.517 in Mexico.

Voor beleidsmakers en gezondheidsautoriteiten vormt het aantal bevestigde corona-besmettingen per land een indicatie van hoe het met het virus gaat, al zeggen cijfers over ziekenhuis- en IC-opnames veel meer en moet zeker goed gekeken worden naar hoeveel er in een land wordt getest. Hoe meer tests worden afgenomen, hoe meer positieve gevallen er worden gedetecteerd. Ook moeten de cijfers bezien worden in relatie tot de bevolkingsomvang, tot de genomen maatregelen om verspreiding te voorkomen en moet gekeken worden in hoeverre besmettingen over een land zijn verspreid of zich juist geconcentreerd in specifieke gebieden voordoen.

Ziekenhuisopnames

Volgens een bericht in Redaccionmedica.com van donderdag 6 augustus is er de laatste maand sprake van 70 ziekenhuisopnames per dag en 4 IC-opnames per dag van patiënten die besmet zijn met het coronavirus. De ziekenhuisopnames in de week vóór 6 augustus zijn verviervoudigd en het aantal IC-opnames verdrievoudigd.

Het totaal aantal personen dat in een ziekenhuis is opgenomen vanwege het coronavirus is in een termijn van 30 dagen toegenomen met 1,7 procent en het aantal IC-opnaes nam toe met 1,1 procent volgens hetzelfde bericht.

Dit vind je misschien ook leuk