Reisadvies Spanje aangescherpt: ‘oranje’ voor in totaal zes provincies

door admin
Reisadvies Spanje aangescherpt: 'oranje' voor in totaal zes provincies

Het gaat om Barcelona en Lerida (Catalonië). Hier waren gebieden al oranje maar deze kleur geldt nu voor de hele provincie. Van geel naar oranje gaan ook de provincies Huesca, Zaragoza en Teruel (in de autonome regio Aragón) en Soria (in de regio Castilië en León). Code oranje betekent alleen noodzakelijke reizen. Reizigers die terugkeren uit oranje gebieden wordt dringend verzocht om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Het aangescherpte reisadvies gaat in per maandag 10 augustus om 00.00 uur. 

Op autosnelwegen kunt u, alléén als u op doorreis bent, door vermelde oranje gebieden rijden. Wel adviseert het ministerie om te proberen deze autosnelwegen te vermijden. Rijdt er het liefst zonder te stoppen (rusten of tanken) doorheen. 

Mocht u binnenkort een reis gepland hebben naar één van de bovenstaande gebieden, adviseert het ministerie u contact op te nemen met uw reisorganisatie en/of vervoerder om te bezien wat de annuleringsvoorwaarden zijn. Het dringende advies is om uw vakantie naar bovenstaande gebieden uit te stellen/te annuleren of uit te wijken naar een ander gebied, indien mogelijk.

De zes provincies liggen allemaal in de noordelijke helft van Spanje. In andere delen van Spanje is het veilig. Wel raadt het ministerie aan om waakzaam te blijven als u op vakantie gaat naar Spanje. ‘Ontwikkelingen kunnen elkaar in hoog tempo opvolgen. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels’. 

Dit vind je misschien ook leuk