PortAventura World en Spaanse Liga willen themapark rond voetbal

door admin
PortAventura World en Spaanse Liga willen themapark rond voetbal

Beide bedrijven zijn van plan 160 miljoen euro te investeren in het project dat in drie fases ontwikkeld moet worden. De eerste fase in 2021 en 2022 behelst een investering van 10 miljoen euro. Voor dit geld wordt een app voor smartphones ontwikkeld. Daarnaast wordt binnen het bestaande PortAventura World in Salou (Tarragona) een themarestaurant met eigen winkel gebouwd. 

Met de tweede fase gaat een investering gemoeid van 40 miljoen euro. Voor dit bedrag zal een sensationele attractie worden ontwikkeld geïnspireerd op de beste voetbalcompetities in het land.

De derde fase bestaat uit de bouw van het themapark zelf dat volledig rond LaLiga draait. Hierbij wordt het model van FerrariLand gevolgd dat in 2017 in PortAventura World werd geopend en volledig is gericht op de Italiaanse fabrikant van de luxe racewagens. Voor deze fase moeten de bedrijven 100 miljoen euro reserveren. 

LaLiga wil met dit themapark rond de populairste sport van Spanje meer merkaanwezigheid krijgen en zorgen voor een extra inkomstenpost. PortAventura World, een resort met hotels, twee attractieparken, een waterpark en een congrescentrum, gelooft met het nieuwe themapark de ervaringen voor bezoekers uit te kunnen breiden. Bij succes wil men het project ook naar andere landen exporteren. 

Dit vind je misschien ook leuk