Britse overheid overweegt quarantaineverplichting voor toeristen in te korten

door admin
Britse overheid overweegt quarantaineverplichting voor toeristen in te korten

Met name de reissector heeft er bij premier Boris Johnson op aangedrongen de 14-daagse quarantaineperiode af te schaffen of in te korten omdat deze talloze bedrijven in de reissector, zoals reisbureaus en vliegmaatschappijen, over de kop helpt. 

De quarantaine legt de handel en het toerisme stil en brengt het economisch herstel in gevaar. Niet alleen vliegmaatschappijen en reisbureaus lijden daaronder, ook aanverwante bedrijven beginnen de effecten te voelen. Bijvoorbeeld het bedrijf Rolls-Royce dat motoren voor vliegtuigen fabriceert, waarschuwt dat er 3.000 werknemers ontslagen moeten worden. Of de touroperator TUI die 8.000 banen wereldwijd op de tocht ziet staan. 

Testen

Men dringt er volgens TourNews op aan dat reizigers die terugkeren na acht dagen coronatests kunnen laten afnemen. Een andere oplossing zou zijn een test af te nemen op besmettelijkheid, die niet alleen de aanwezigheid van het virus detecteert maar ook of er gevaar op besmetting is. Daarmee kunnen mensen ontsnappen aan de quarantainverplichting, wat een stimulans kan zijn om weer te gaan reizen.

Britse toeristen vormen de grootste markt voor Spanje. Vooral plekken waar Britten traditiegetrouw hun vakantie vieren zijn flink aangedaan door de quarantainemaatregel die eind juli door de Britse overheid werd ingesteld. Reizigers uit Groot-Brittannië annuleerden massaal hun geboekte reizen en keerden zo snel mogelijk terug om te voorkomen dat ze zich 14 dagen thuis zouden moeten opsluiten. Sindsdien lobbyen diverse Spaanse vakantiebestemmingen met de verschillende overheden om ‘veilige toeristische corridors’ op te richten, zodat Britten bijvoorbeeld wel naar de Balearen of de Canarische Eilanden kunnen reizen, zonder dat ze na terugkeer in quarantaine moeten. 

Dit vind je misschien ook leuk