Eerste sneeuwbuien verwacht in delen van Spanje

door admin
Eerste sneeuwbuien verwacht in delen van Spanje

Noordenwind zorgt in delen van Spanje voor een atmosferische instabiliteit. Regen wordt verwacht op de eilanden Mallorca, Menorca, in Cantabrië, Barcelona, Girona, Guipuzcoa en Navarra. Hier kan tussen 20 en 40 liter regen vallen per vierkante meter binnen een uur tijd. 

Stormachtig wordt het op Mallorca, Menorca, Barcelona en Girona. Ook Castellón en Tarragona kunnen rekenen op stormachtige wind met windvlagen tot 80 kilometer per uur. 

Code geel vanwege golven tot 3 meter hoog geldt voor Melilla, Tarragona, Girona, Almería, Granada en Málaga.

Eerste sneeuwbuien

De eerste sneeuwbuien worden op woensdag verwacht op sommige punten in de Pyreneeën, met name in Huesca en Lérida. Hier valt mogelijk 15 centimeter sneeuw in 24 uur tijd op plekken boven de 1.300 meter. De sneeuwgrens ligt over het algemeen tussen de 1.200 en 1.600 meter en die gaat in de loop van de dag nog omlaag tot 1.000 tot 1.400 meter. In het westelijke deel van Cantabrié ligt de sneeuwgrens tussen 1.400 en 1.600 meter.

Voor de rest van het Iberisch Schiereiland geeft Aemet aan dat het in het extreme noorden bewolkt zal zijn met hier en daar een bui die vergezeld gaat van onweer. 

Het gaat ook regenen in zones van Catalonië, Ibiza, regio Valencia en Murcia. In het centrale gedeelte van het land begint de dag onbewolkt, maar neemt de bewolking in de loop van de dag toe. 

Volgens Rubén del Campo, woordvoerder van Aemet daalt de temperatuur in vrijwel het hele land. Hier en daar wordt het binnen een dag tijd 8 graden koeler. Het zal met name in het midden van het land en langs de mediterrane kust koeler zijn dan normaal is deze tijd van het jaar. 

Foto is uit het archief

Dit vind je misschien ook leuk