Spaanse interieurstijl: de verlichting

door admin
Spaanse interieurstijl: de verlichting

Wil je zelf ook een Spaanse touch geven aan je inrichting dan kun je ervoor kiezen om het kleurenpalet neutraal te houden, maar het is ook mogelijk om uit te pakken met allerlei opvallende tinten. In dit artikel vind je een aantal mooie lampen van Straluma die perfect zouden passen bij een Spaans interieur. Welke verlichting spreekt jou het meeste aan? 

Metalen hanglamp in bruin-goud

Een Spaans interieur valt officieel niet onder de oosterse stijl. Toch zijn er veel elementen die overeenkomen, waaronder de verlichting. Oosterse lampen zijn absoluut een mooie toevoeging aan een Spaanse woning. De verlichting is erg sfeervol en elegant. Kies bijvoorbeeld voor een metalen lamp met een gouden, bruine of koperen kleur en een opengewerkt patroon. Als de lichtbron brandt, verschijnen alle vormen op het plafond en de muren. Vooral ’s avonds geeft dit een prachtig effect! Dit soort Oosterse lampen zijn ook verkrijgbaar als tafellamp of vloerlamp.

Ronde schelpen hanglamp

Zon, zee, zand en… schelpen! Hoe tof is het om dit element terug te laten komen in de verlichting? Deze mysterieuze hanglamp heeft een hele sfeervolle uitstraling. Hang het boven de eettafel als blikvanger of gebruik het als sfeermaker in de zithoek. Zelfs in de slaapkamer zou deze schelpen lamp niet misstaan.

Glazen vaaslamp met bronzen details

Bij een Spaans interieur kun je ook de chique kant op gaan. Maak hiervoor gebruik van luxe materialen zoals keramiek en glas, bijvoorbeeld door middel van stijlvolle vaaslampen. Deze tafellampen staan prachtig in de woonkamer of op een kastje in de hal. Combineer ze bij voorkeur met een grote bos bloemen of een kunstvoorwerp. Bij de bovenstaande vaaslamp is het mooi om de kleur brons ook op andere plekken in het interieur te verwerken.

Tafellamp met ronde keramieken voet

Wil je liever een stoere twist geven aan de Spaanse inrichting? Dan is deze robuuste lampenvoet van keramiek wellicht een goede optie. Je kunt het stylen met iedere gewenste lampenkap! Leuk idee: verwissel ieder seizoen de lampenkap voor een nieuwe kleur of een ander materiaal.

Vloerlamp met schelpen kap

Tot slot deze decoratieve vloerlamp met schelpen kap. Het zwarte onderstel is, in tegenstelling tot de bovenkant, erg modern en minimalistisch. Dit is een mooie tegenhanger! Door de zachte bruintinten en gouden gloed is de staande lamp eenvoudig te combineren met allerlei aardetinten. Het geeft de ruimte een hele warme uitstraling.

Dit vind je misschien ook leuk