De beste Spaanse tapa van 2020 komt van Menorca

door admin
De beste Spaanse tapa van 2020 komt van Menorca

Normaal gesproken wordt de Hotel Tapa Tour regionaal georganiseerd. De eerste Hotel Tapa Tour werd 5 jaar geleden in Barcelona gehouden en al snel namen andere steden dit initiatief over, waaronder Madrid, Sevilla, Córdoba, Malaga, Biskaje, Cádiz en Cambados. Dit jaar werd voor de eerste keer de wedstrijd op nationaal niveau georganiseerd.

De tour heeft een dubbel doel. Enerzijds dient het evenement om de lokale bevolking kennis te laten maken met het gastronomisch aanbod in hun stad en anderzijds om nationale producten te promoten. De tapas tijdens het festival kostten slechts 8 euro per persoon inclusief een glas cava.

De finale vond plaats in Madrid. Uit de uiteindelijk 60 genomineerden zijn tien finalisten gekozen. Negen finalisten werden voorgedragen door een professionele jury bestaande uit leden van Acyre. Dit is een vereninging van chef-koks en banketbakkers in de regio Madrid. De winnaar werd gekozen door het publiek dat een stem kon uitbrengen via Facebook.

De winnaar

De prijs voor de beste tapa ging dit jaar naar José Antonio Guerrero. In de zomermaanden is hij chef-kok bij Grupo Moga -Lago Resort in Menorca en in de winter is hij chef-kok bij het Aquarium restaurant in Valladolid. Hij presenteerde de jury zijn “Cocidito a bocados”, een tapa bestaande uit onder andere mals stoofvlees.

De prijs voor de meest innovatieve tapa ging naar Rubén Amro, chef-kok bij La Torre Box Art Hotel (Collado Mediano, Madrid), voor zijn vloeibare beignets op Madrileense wijze.

De beste combinatie tapa/cava werd geserveerd door Manuel Berganza en Miguel Moncada, beide werkzaam bij Picalagartos (NH Collection Gran Vía Hotel, Madrid). Zij serveerden de huiscava Juve & Camps Reserva met een eierdooier met pepersaus en bloedworst.

Hoewel er door het coronavirus mindere hotels meededen dan oorspronkelijk was verwacht, was het evenement een groots succes.

Dit vind je misschien ook leuk