‘Beste park ter wereld’ opent na Frankrijk ook in Spanje

door admin
'Beste park ter wereld' opent na Frankrijk ook in Spanje

Het park in Frankrijk heeft al een geschiedenis van meer dan 40 jaar. Oprichter Philippe de Villiers besloot in 1977 naast ruïnes van het kasteel Puy du Fou, in het Franse departement Vendée, een voorstelling te maken over een lokale Franse familie die uitgroeide tot het huidige park.

Een reis door de 15 eeuwen Spaanse geschiedenis

Het Franse bedrijf bracht in de zomer van 2019 in Spanje al eens een succesvolle levende muzikale geschiedenisvoorstelling El Sueño van Toledo (De droom van Toledo) uit en besloot daarom op deze bodem een tweede Puy du Fou park te bouwen. Hiervoor is een omheinde oppervlakte van 30 hectares in Toledo gekozen. De opening staat gepland op 27 maart 2021.

Op een mistige woensdag afgelopen week in Toledo verschijnen voor drie ovaalvormige poorten in het bijzijn van een handjevol journalisten met hun camera’s en mobieltjes, Columbus, Koningin Isabel van Castilië en de befaamde ridder el Cid. De verhalen en legendes rondom deze personages worden door de acteurs nieuw leven ingeblazen.

Nicolas Villiers zoon van de oprichter legt uit: “We zijn verliefd op Spanje, de cultuur en de geschiedenis”. In Toledo zullen de shows qua inhoud verschillen maar qua opzet zijn ze vergelijkbaar met die in Frankrijk. Het concept van vermaak is hetzelfde, een voorstelling waarin de belangrijkste gebeurtenissen en figuren uit de geschiedenis van Spanje de kern is. Het belooft een spannend en meeslepend avontuur te worden geschikt voor het hele gezin.

Gevoel van verbondenheid onder Spanjaarden

In totaal heeft het Franse bedrijf er 183 miljoen in geïnvesteerd en hoopt tot 2028 nog zestig miljoen euro te kunnen besteden aan de ontwikkeling van nieuwe shows en ruimtes. De hoop is dat het een gevoel van verbondenheid onder de Spanjaarden teweegbrengt voor hun gezamenlijke cultuur, zonder trots aan de vlag, maar voor de goede tijden. Terwijl het Franse park een gemiddeld jaarlijks een bezoekersaantal van bijna 2,5 miljoen per jaar heeft hopen ze in Toledo volgend jaar al een miljoen bezoekers te mogen verwelkomen mits de pandemie het toelaat.

De vier hoofdshows

Een van de hoofdpersonen van de show El último cantar (Het laatste lied) is de Castelliaanse ridder  El Cid, het spektakel is opgezet rond een middeleeuws kasteel en het thema eer vormt het uitgangspunt. 

Verder wordt in een theatrale setting voor in totaal 1800 toeschouwers het verhaal Pluma y espada (Pen en zwaard) verteld van de Spaanse tijdsgenoot van Shakespeare, de kleurrijke toneelschrijver Lope de Vega.

Tegen een achtergrond van de slag bij Simancas in 939 met kalief Abderraman III en de Christelijke koningen als hoofdrolspelers kan het publiek genieten van een valkenshow met meer dan 200 vogels waaronder bedreigde soorten.

In de show Allende la mar océna (Voorbij de oceaan) wordt het publiek nog het meest ondergedompeld omdat ze plaatsneemt in het schip de ‘Santa Maria’. Het gaat over het avontuur van de ontdekking van Amerika en door middel van de emoties van de zeelieden en hun ontberingen door de acteurs in beeld gebracht. Animaties met het water, een glimp van land, temperatuursverandering en allerlei schilderachtige effecten ondersteunen het verhaal

Nog vier maanden en dan moet deze droomwereld klaar zijn.

Dit vind je misschien ook leuk