Panda-pub vormt nieuwste attractie voor dierentuin Madrid

door admin
Panda-pub vormt nieuwste attractie voor dierentuin Madrid

De babypanda is zeven maanden oud en zijn nieuwsgierige verkenningstocht vormde onderdeel van een ceremonie die werd bijgewoond door de Chinese ambassadeur in Spanje, Zhu Bangzao en de Amerikaanse ambassadeur James Costos. Samen met zijn moeder klom het 15 kilo wegende, zeldzame dier op soort klimrek om daar te genieten van de zon.

Xing Bao, Chinees voor ‘schat van de sterren’ is de vierde panda die in de dierentuin van Madrid werd geboren. In 1982 kwam hier Chulin ter wereld en de moeder van Xing Bao baarde in 2010 de tweeling Po en De De. Afgelopen mei verhuisden deze panda’s naar China om vrijgelaten te worden in hun natuurlijke habitat.

Xing Bao werd op 30 augustus geboren en zal tot 18 maanden oud leven van moedermelk. Sinds kort eet hij ook al wat bamboe, het hoofdvoedsel van de reuzenpanda’s.

De panda, reuzenpanda, pandabeer of bamboebeer is een bedreigde diersoort. Naar schatting leven er wereldwijd circa 1.600 panda’s in het wild. De meeste zijn te vinden in China. 376 leven in gevangenschap. Slechts 47 daarvan bevinden zich in dierentuinen buiten China. In de dierentuin van Madrid leven drie van de in totaal 12 panda’s in Europa. 

Dit vind je misschien ook leuk